ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι εξωφρενικά προηγμένες τεχνολογίες που ξεπέρασαν το στάδιο των δοκιμών και θα μπουν στην καθημερινότητά μας το 2014

Μπορεί να μοιάζουν σαν αντικείμενα από ταινία επιστημονικής φαντασίας για το 2120, ωστόσο πρόκειται για τεχνολογίες που ολοκλήρωσαν τις δοκιμές τους και είναι έτοιμες για πρακτική εφαρμογή μέσα στο 2014. Δείτε μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες όπως τις συγκέντρωσε το fortunegreece:




Drones παντού


Όσο περισσότερα ιπτάμενα «μηχανάκια» είναι στα χέρια ιδιωτών, τόσο περισσότερο η FAA και οι αρχές θα πονοκεφαλιάζουν για τους κανόνες και τόσο υπηρεσίες όπως η NSA θα αποκτά τα δικά της υπερ-drones για να παρακολουθεί και, ίσως, να καταρρίπτει όσα της φαίνονται επικίνδυνα. Το 2014 είναι η χρονιά που θα πρέπει να οριοθετηθούν οι χρήσεις.

Στο μεταξύ, η Amazon και το eBay φιλοδοξούν μέσα στη χρονιά να κάνουν πράξη τον στόχο της αυθημερόν παράδοσης, ακόμα και αν είναι Κυριακή. Ο Τζεφ Μπέζος έχει ήδη ανακοινώσει πως αυτόματα ιπτάμενα drones θα μεταφέρουν τις παραγγελίες ακόμα και σε μισή ώρα, αν ο αγοραστής είναι αρκετά κοντά σε κάποιο κέντρο διανομής. Για αυτό και επεκτείνουν το δίκτυο των κέντρων και τις συνεργασίες με εταιρείες κούριερ.

Όλες οι πιστωτικές κάρτες σε μία


Λέγεται Coin, έχει το μέγεθος μιας συνηθισμένης κάρτας, σύνδεση bluetooth, μια μικρή οθόνη e-ink, ένα κουμπί, μπαταρία που διαρκεί δύο χρόνια και μια μαγνητική ταινία που παριστάνει κάθε φορά την κάρτα που θέλετε.

Ο χρήστης εγκαθιστά την εφαρμογή στο iPhone ή το Android κινητό του και περνάει τις κάρτες του από έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη αποθηκεύοντας την πληροφορία της μαγνητικής τους ταινίας. Η πληροφορία περνάει στο Coin. Όταν έρθει η ώρα να κάνει μία συναλλαγή, επιλέγει πατώντας το κουμπί ποια κάρτα επιθυμεί να χρησιμοποιήσει και το Coin προσποιείται ότι είναι η συγκεκριμένη κάρτα.

Η εμπορική της διάθεση αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Το αυτοκόλλητο που θα εξαφανίσει την ελονοσία


Η ελονοσία σκοτώνει στην Αφρική σχεδόν 700.000 άτομα κάθε χρόνο, τα περισσότερα παιδιά. ΤοKite είναι ένα εντομοαπωθητικό αυτοκόλλητο που σκοπό έχει να τα σώσει.

Τα κουνούπια ανιχνεύουν την παρουσία του ανθρώπου μυρίζοντας το διοξείδιο του άνθρακα στην εκπνοή του από δεκάδες μέτρα μακριά και έτσι οδηγούνται σε εκείνον. Δηλαδή, δεν τον βλέπουν με τα μάτια τους, αλλά τον αισθάνονται. Το Kite «καμουφλάρει» την οσμή και κάνει τον άνθρωπο «αόρατο» στα αισθητήρια όργανα του εντόμου. Με λίγα λόγια, για το κουνούπι απλώς δεν υπάρχουμε.

Το Kite δοκιμάζεται αυτόν τον καιρό στην στην Ουγκάντα και μέσα στη χρονιά θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες.

Στείλτε το ολόγραμμά σας παντού


Το τηλέφωνο είναι 19ος αιώνας, η βιντεοκλήση 90s, ενώ η τηλεδιάσκεψη δεν εντυπωσιάζει πια κανέναν. Πρόσφατα η IBM ρώτησε 3.000 ερευνητές για το ποιες τεχνολογίες περιμένουν να δουν να εφαρμόζονται μέσα στο 2014, και οι περισσότεροι απάντησαν πως μία από αυτές θα είναι βιντεοκλήσεις με τρισδιάστατο ολόγραμμα.

Η «ολογραφική τηλεπαρουσία» επιτρέπει να μεταδώσει κανείς μια τρισδιάστατη εικόνα του εαυτού του σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και να την προβάλλει με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαφέρει ελάχιστα από το να ήταν πραγματικά εκεί. Μια πολωνική εταιρεία με το όνομα Leia (από την πριγκίπισσα στο Star Wars που ζητά μέσω του ολογράμματός της τη βοήθεια του Obi-Wan Kenobi) έχει δημιουργήσει το Leia Display XL, μια συσκευή που χρησιμοποιεί προτζέκτορες λέιζερ για να προβάλλει εικόνες σε υδρατμούς. Μπορεί κανείς να «αγγίξει» τα αντικείμενα που σχηματίζονται, να τα περιστρέψει κ.λπ.

Πηγή