ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η σύνδεση του χρυσού με τη Γκίζα (Βίντεο)

1936. Οροπέδιο της Γκίζας, Αίγυπτος. Για περισσότερο από 3.000 χρόνια το σώμα της Μεγάλης Σφίγγας ήταν θαμμένο κάτω από την άμμο... Αλλά μετά από 11 χρόνια εργασίας Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν ολόκληρο το μνημείο για πρώτη φορά από την αρχαιότητα. Με 74 μέτρα μήκος και 20 μέτρα ύψος, είναι το μεγαλύτερο και αρχαιότερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο. Ακόμη πιο απίστευτο είναι το σχήμα του. Η Σφίγγα έχει κεφάλι ανθρώπου και σώμα λιονταριού.

Αν και αιγυπτιολόγοι χρονολογούν την κατασκευή της Μεγάλης Σφίγγας στα χρόνια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήνου, περίπου το 2500 π.χ., άλλοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να κατασκευάστηκε πάρα πολύ πιο πριν.

Η ορθόδοξη ημερομηνία, περίπου 2500 π.χ., που αναγράφεται σε αυτά τα μνημεία, έχει αμφισβητηθεί από μια ομάδα ερευνητών, συμπεριλαμβανομένου και εμού.

Υποστηρίζουμε ότι η διάβρωση της Σφίγγας υπονοεί ότι είναι πάρα πολύ παλαιότερη.

Αν και οι Αιγυπτιολόγοι δεν συμφωνούν ως προς το πότε και γιατί χτίστηκε αυτό το παράξενο μνημείο, οι θεωρητικοί των αρχαίων αστροναυτών πιστεύουν ότι μπορεί να αποδείξει την παρουσία εξωγήινων στην αρχαία Αίγυπτο.


Πηγή