ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Μετεωρίτης διαλύεται στον ουρανό της Ισπανίας (Βίντεο)

Οι αστρονόμοι έμειναν έκπληκτοι όταν παρατήρησαν ένα ουράνιο σώμα στον ουρανό της Μαδρίτης να διαλύεται στην ατμόσφαιρα της Γης σε ύψος 100 χιλιομέτρων... ενώ ταξιδεύετε περίπου με 75 χιλιάδες μίλια ανά ώρα. Το ατύχημα συνέβη 15, Απριλίου 2013 στις 21:45 περίπου, στην Ισπανία, κοντά στην πρωτεύουσα, αλλά το φως που παράγεται από το μετεωρίτη ήταν τόσο έντονο που μπορούσε να παρατηρηθεί ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη όπως η Σεβίλλη και Γρανάδα.

Το αντικείμενο, συλλαμβάνεται από το Παρατηρητήριο Hita του Πανεπιστημίου της Ουέλβα, και χτύπησε την ατμόσφαιρα της Γης πάνω από την περιοχή του Villamuelas,νότιο-δυτικά της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με το Ισπανικό Ινστιτούτο για τη μελέτη των μετεωριτών, η βολίδα έχει χαρακτηριστεί ως ένα κομμάτι ενός κομήτη που πέταξε κοντά από τη Γη.

"Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μόλις είχα δει», δήλωσε ο Ana Leonor Hernandez, ένας από τους αστρονόμους του Παρατηρητηρίου.

"Όταν έγινε η έκρηξη, τα πάντα γύρω μας έχει μετατραπεί σε λευκό φως για λίγα δευτερόλεπτα, σαν να ήταν μέρα μεσημέρι, με κάποιες λάμψεις μπλε και πράσινες που ακολούθησαν δήλωσε ο Χοσέ Μαρία Madiedo από το Πανεπιστήμιο της Ουέλβα"