ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Σύστημα ελέγχου λέιζερ από τη Northrop Grumman για χρήση σε πολεμικά αεροσκάφη

Η Northrop Grumman ανακοίνωσε πως θα συνδράμει στα σχέδια της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για την ανάπτυξη όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας (ακτινοβόλων) για προστασία σημερινών και μελλοντικών αεροσκαφών, στο πλαίσιο συμβολαίου που υπέγραψε με το Air Force Research Laboratory (AFRL).

Η εταιρεία αναλαμβάνει να αναπτύξει και παράγει το τμήμα ελέγχου ακτίνας ενός οπλικού συστήματος λέιζερ που αναπτύσσει το AFRL στο πλαίσιο του προγράμματος SHiELD (Self-Protect High Energy Laser Demonstrator. To όπλο λέιζερ θα μεταφέρεται σε ατρακτίδιο για μαχητικά αεροσκάφη, και πρόκειται να δοκιμαστεί σε αεροπλάνα που θα πετούν σε υπερηχητικές ταχύτητες. Οι δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν το 2019.

Το σύστημα ελέγχου έχει να κάνει με το περιβάλλον της πτήσης, και συγκεκριμένα με τις διαταραχές στην ατμόσφαιρα που θα μπορούσαν να παραμορφώσουν την ακτίνα, καθώς και με την παρακολούθηση, στόχευση του στόχου και την εστίαση της ακτίνας. Το AFRL με τη σειρά του θα ενσωματώσει το STRAFE (SHIELD Turret Research in Aero Effects) σε μια πηγή λέιζερ, καθώς και σε συστήματα ενέργειας και ψύξης που αναπτύσσονται για το όλο project.