ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η μυστηριώδης startup που θέλει να «σκοτώσει» το μέλλον των υπολογιστών για πάντα

Μία startup που ονομάζεται Magic Leap δουλεύει πάνω σε ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality- AR), το οποίο θα «εμπλουτίζει» το πραγματικό περιβάλλον του χρήστη με virtual εικόνες. Και αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, θα καταφέρει να αντικαταστήσει όλες τις ήδη υπάρχουσες οθόνες όπως τις ξέρουμε σήμερα.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το The Wired, με την επικράτηση της Magic Leap, οι εργαζόμενοι σε όλες τις εταιρείες «θα εγκαταλείψουν σύντομα τις οθόνες desktop και θα αποκτήσουν εικονικές οθόνες».

Τι είναι μια εικονική οθόνη; Ιδού ένα παράδειγμα από το τελευταίο βίντεο της Magic Leap, με το οποίο η εταιρεία δείχνει τι θα βλέπει ένας χρήστης φορώντας τα headsets.


Βέβαια η εφαρμογή αλλά και τα γυαλιά βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν είναι έτοιμη για να βγει στην αγορά. Ωστόσο με ένα σχέδιο μπορούμε να καταλάβουμε πώς θα ήταν εάν σταδιακά αντικαθιστούσαμε όλες τις πραγματικές οθόνες με εικονικές.


Ένα μοναδικό gadget που αντικαθιστά όλα τα gadgets στη ζωή σας, και χρησιμοποιείται για τα πάντα, από την ψυχαγωγία μέχρι τις εφαρμογές που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας.Πηγή: capital