ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι εφημερίδες της Συρίας πήραν φωτιά: Εμφανίστηκε η Παναγία στον συριακό στρατό; [Εικόνα]

Eμφάνιση της Παναγίας στις θέσεις του Συριακού στρατού;

ΝΑΙ ανεπιφύλακτα ΝΑΙ, ΑΝ όχι εκεί τότε πουθενά στον κόσμο. Oι συριακές σελίδες άναψαν πήραν φωτιά στην κυριολεξία και κυρίως αυτές που καλύπτουν το πολεμικό ρεπορτάζ από φωτογραφία που παρουσιάζει σε ένα οχυρό, σε ένα από τα κεντρικά σημεία ελέγχου στην πόλη της Σαιντανάγια όπου και η ομώνυμη ελληνορθόδοξη Μονή που ιδρύθηκε επί Ιουστιανιανού, στην επιφάνεια από τζάμι παραθύρου να εμφανίζεται ένα πρόσωπο.

Η ανάρτηση που συνοδεύει τη φωτογραφία είναι "η Κυρία Μεριέμ η Παρθένος". Σημειωτέον ότι δεν πρόκειται για χριστιανικού τύπου ιστοσελίδες, αλλά και σελίδες όπως αυτή της Κοιλάδας των Χριστιανών και όμως …

Συρία, η χώρα όπου για πρώτη φορά οι μαθητές του Χριστού ονομάστηκαν χριστιανοί.

Η χώρα όπου ο Απ. Παύλος στον δρόμο προς την Δαμασκό μεταστρέφεται και γίνεται χριστιανός για να διεθνοποιήσει το χριστιανισμό.

Η χώρα όπου οι αρχαιολόγοι εντοπίζουν την πρώτη οικία ναό χριστιανικό στη Δούρα Ευρωπός στη σημερινή χειμαζόμενη Deir Ezzor.

Η χώρα όπου για πρώτη φορά ήχησαν οι ήχοι της Βυζαντινής μουσικής και κλίμακας από τον γητευτή των ήχων Ιωάννη Δαμασκηνό.

Η χώρα ενός Ρωμανού Μελωδού του λυρικού.

Η χώρα όπου έχουμε το πρώτο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα κοινοβιακής μονής αυτό του Αγ. Συμεών του Στυλίτη.

Η χώρα που αφιερώθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως ναός στην Παναγία Θεοτόκο.

Η χώρα των γιγάντων της ασκητικής Ισαάκ Σύρου και Εφραίμ Σύρου.

Του σαλού της Έμεσσας Συμεών …η χώρα των σαλών, αφού το σαλός προέρχεται από τη συριακή λέξη σάχλα …η χώρα των τρελών για το Θεό, όπως αναφέρει το perivolipanagias.

Η χώρα που πολεμάνε θεοί και δαίμονες, Οργανισμοί, Εκκλησίες όλο το παγκόσμιο κατεστημένο, οι αρχές και οι εξουσίες του κόσμου τούτου...