ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ρωσικά ρομπότ «εξολοθρευτές» σύντομα έτοιμα για το πεδίο της μάχης [Βίντεο]

Η Ρωσία αναπτύσσει περισσότερα από 20 νέα είδη ρομπότ για τις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό αυτά να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, συμπεριλαμβανομένης και της μάχης, γράφει η εφημερίδα «Rossiyskaya Gazeta», αναφέρει ο σερβικός τύπος.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ρομπότ του μέλλοντος είναι το άρμα μάχης «Uran-9″. Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο άρμα μάχης το οποίο αναπτύσσει και κατασκευάζει η εταιρεία Rosteh.

Το νέο «ρομπότ» παρέχει την δυνατότητα αναγνώρισης και καταπολέμησης της τρομοκρατίας εξ αποστάσεως με την υποστήριξη πυρών.

Σημαντικά είναι και τα νέα επιτεύγματα όπως είναι το σύστημα «platform -M» και το ρομπότ μάχης «sterlok» , τα οποία διαθέτουν ισχυρά οπλικά συστήματα με αρθρωτή θωράκιση που τα καθιστούν αναγκαία σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Το ρομπότ «Nerehta» μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης με την ίδια επιτυχία σε αποστολές αναγνώρισης και σε πραγματικές συνθήκες μάχης, οπλισμένο με πολυβόλα, 7,62 mm και 12,7 χιλιοστών.

Κατά την διάρκεια της αμυντικής έκθεσης πέρυσι στην περιοχή Nizhny Tagil, οι διοργανωτές παρουσίασαν ένα ευρύ φάσμα φουτουριστικών ρομπότ, όπως τα μη επανδρωμένα ελικόπτερα αναγνώρισης και ρομπότ οπλισμένα με πυραύλους και πολυβόλα.

Τώρα η ρωσική αμυντική βιομηχανία ετοιμάζει νέο σύστημα ρομπότ-πεζικού, τα οποίο θα δύναται να «αποφασίζει» ποιος στόχος θα εξουδετερωθεί πρώτα και πιο θα είναι το πιο κατάλληλο όπλο για να τον καταστρέψει.



Πηγή: pronews