ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αυτό είναι το μαχητικό αεροσκάφος 7ης γενιάς που αναπτύσσουν οι Ρώσοι

Οι Ρώσοι έχουν αρχίσει και σχεδιάζουν τα μαχητικά αεροσκάφη 6ης και 7ης γενιάς παρά το γεγονός ότι το T-50 δεν έχει ακόμη μπει σε παραγωγή. Το όλο πρόγραμμα έχει αναλάβει φυσικά η Sukhoi όπως είπε πρόσφατα και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκοζίν.

“Τα σχέδια για νέα αεροσκάφη δεν σταματούν ποτέ” είπε ο από την πλευρά του ο επικεφαλής του προγράμματος Βίκτοr Μποντάρεβ και πρόσθεσε μιλώντας στο Ria Novosti πώς “αν σταματήσουμε να αναπτύσσουμε προγράμματα τότε θα είναι ένα πλήγμα για τη ρωσική αεροδιαστημική”.

Σημειώνεται πώς η ανάπτυξη του Τ-50 ξεκίνησε το 2002, και το 2010 παρήχθη το πρώτο αεροσκάφος που πέταξε σε δοκιμές. Μέχρι το 2013 είχαν γίνει περισσότερες από 450 πτήσεις και τον περασμένο Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η τελική φάση των δοκιμών που αναμένεται με επιτυχία προκειμένου το αεροσκάφος να μπει σε μαζική παραγωγή.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θεωρείται 5++ γενιάς, όπως άλλωστε και οι ΗΠΑ έχουν ως 5ης γενιάς αεροσκάφη το F-22 και το F-35. Το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη του μαχητικού 7ης γενιάς δείχνει και το πόσο έχει προχωρήσει η ρωσική αεροδιαστημική επί προεδρίας Β. Πούτιν.