ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αστροναύτες άκουσαν «απόκοσμη« μουσική στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. Στο φως απόρρητες ηχογραφήσεις! [Βίντεο]

Το 1969 το Αpollo 10 μπήκε στην τροχιά της Σελήνης ενώ η διαδρομή του περιελάμβανε και την αθέατη πλευρά του πλανήτη, σημείο από το οποίο όταν διέρχονται όλα τα διαστημόπλοια βρίσκονται εκτός επαφής για περίπου μία ώρα. Κανείς στη Γη δεν μπορεί ούτε να τους δει ούτε να τους ακούσει. Ανέκαθεν αυτή η τεχνική δυσκολία ήταν η αφορμή για την ανάπτυξη διάφορων θεωριών, σεναρίων έως και...θρύλων.

Αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πάντως για την αποστολή του Apollo 10, ήταν πως όλα κύλησαν ομαλά.Περίπου 40 χρόνια μετά όμως- και συγκεκριμένα το 2008- ήρθαν στο φως οι απόρρητες μαγνητοσκοπημένες καταγραφές από αυτή την αποστολή που περιέχουν μια «περίεργη, απόκοσμη μουσική η οποία ερχόταν μέσω του ραδιοφώνου» και κατά τη διάρκεια της μιας ώρας που βρισκόταν εκτός επαφής.

Με το θέμα αυτό καταπιάνεται, όπως αναφέρει η αμερικανική έκδοση της Huffington Post, η σειρά ντοκιμαντέρ του Science Chanel «Nasa's Unexplained Files» ενώ σύμφωνα με τους τρεις αστροναύτες - Thomas P. Stafford, John W. Young, Eugene A. Cernan- ο ήχος που άκουσαν έμοιαζε με ένα σφύριγμα.Στους δραματοποιημένου διαλόγους, του ντοκιμαντέρ που αναμένεται να προβληθεί άμεσα, ακούμε και τους διαλόγους τους που είναι χαρακτηριστικοί της έκπληξης που δοκίμασαν εκείνη την μία ώρα, ενώ παρατηρούμε την απορία τους για το περίεργο αυτό περιστατικό τονίζοντας πως πρέπει να αναφέρουν άμεσα το περιστατικό.

Σημειώνεται πως η NASA έχει καταγράψει «ήχους στο διάστημα και στον παρελθόν και έχει υποστηριχθεί πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από παλλόμενα στο κενό του διαστήματος ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Πηγή