ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ο Κύβος ερρίφθη! Δήλωση «πολέμου» ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία από τον Τούρκο Πρόεδρο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ στην Ρωσία να δημιουργήσει...

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ στην Ρωσία να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στην βόρεια Συρία, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .

Αυτό σύμφωνα με έγκυρους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες είναι μια ξεκάθαρη «δήλωση πολέμου» ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους μετά την ισλαμική προσευχή της Παρασκευής, για το τι σκέφτεται σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία θα κατασκευάσει μια βάση στη βόρεια Συρία.

Ο ίδιος είπε ότι η Τουρκία είναι ενήμερη ότι υπάρχουν περίπου 100 Ρώσοι στρατιώτες στην βόρεια Συρία. Επίσης τόνισε ότι η «τρομοκρατική» ( σύμφωνα με τους Τούρκους) κουρδική οργάνωση PYD, είναι γνωστό ότι υποστηρίζεται με οπλισμό από την Ρωσία, και δεν είναι διαφορετική από την τρομοκρατική οργάνωση του ISIS .

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους. Θα μιλήσουμε και με τον κ Μπάιντεν σχετικά με αυτό το θέμα λεπτομερώς αύριο», δήλωσε ο Ερντογάν.

Τόνισε, επίσης, ότι το Κατάρ, η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μαζί του στο ζήτημα αυτό . !!!!

«Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο στη βόρεια Συρία», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος .

Πρόκειται για σαφή, ξεκάθαρη , κυνική, πολεμική δήλωση του ιδίου κατά του μεγάλου αντιπάλου, του Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν.

Ο Ερντογάν έχει «μαζί του» την Γερμανία ( επαληθευόμαστε ως ιστοσελίδα pentapostagma.gr, για την αντάμωμα των δύο «συμμάχων» ) , την Μ. Βρετανία ( έχει συμφέροντα στην περιοχή) και την Γαλλία ( που σύρθηκε με τετελεσμένα γεγονότα όπως επίθεση τρομοκρατών στο Παρίσι).

Πρόκειται σαφώς για μια επανάληψη του Κριμαϊκού πολέμου (1853), όταν και τότε οι ίδιες σχεδόν δυνάμεις πολέμησαν εναντίον της Ρωσίας για την τύχη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας , την οποία διέλυσαν μετά οι ίδιοι το 1918. Εκτίμηση υπάρχει ότι επόμενο διάστημα θα βλέπουμε εξελίξεις και θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Οι ΗΠΑ έβαλαν μπροστά τους Ευρωπαίους και την Τουρκία ( που έχει συμφέρον) για να φοβίζουν την Ρωσία . Αλλά ματαιοπονούν όλοι τους , διότι το Κρεμλίνο γνωρίζει εδώ και καιρό όλες τις κινήσεις των Οθωμανών Τούρκων .

Επίσης ολόκληρη η δυτική στρατιωτική περιφέρεια ( περιέχει το ισοδύναμο 2 στρατιών) είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση λόγω στρατιωτικών ενισχύσεων από τις ΗΠΑ , σε Λετονία και Γεωργία με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, ενόψει επικείμενων ασκήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρωσικός στρατός «κοιμήθηκε» σε σκηνές υλοποιώντας πολεμικές ασκήσεις για πάνω από 3 μήνες για το 2015 σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις.

Είναι ετοιμοπόλεμος , διαθέτει όπλα τα οποία η Δύση δεν γνωρίζει , καθώς επίσης η ηγεσία του αποτελείται από έμπειρους και ιδιαίτερα δυναμικούς ανωτάτους αξιωματικούς, προεξάρχοντος του ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού.

Ο συγκεκριμένος ήταν διοικητής της δύναμης που ισοπέδωσε την Τσετσενία και νίκησε τους σκληροτράχηλους Τσετσένους αντάρτες.

Η Ελλάδα μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα που έρχεται οφείλει να θέσει τις ένοπλες δυνάμεις σε επαγρύπνηση διότι η « καταιγίδα έρχεται». Οι Τούρκοι θα θελήσουν πιθανόν να μας προκαλέσουν το επόμενο διάστημα λόγω ότι τώρα τελευταία » πουλάνε πολύ», ιδιαίτερα στο ΝΑΤΟ.

Από εδώ και στο εξής ένα είναι σίγουρο ……… γαία πυρί μιχθήτω.