ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ: Η Β. Κορέα ετοιμάζει εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

Η τρέλα δεν πήγε στα βουνά… μαζεύτηκε όλη στην Β.Κορέα…. Ο πανικός συνεχίζεται και υπάρχουν φόβοι για ανεξέλεγκτες καταστάσεις προσεχώς. 

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται να προετοιμάζει την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ακόμα και σε μια εβδομάδα από σήμερα, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιαπωνίας Κυόντο νωρίς σήμερα, αναφερόμενο σε Ιάπωνα αξιωματούχο που κράτησε την ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε σε σημάδια πιθανής εκτόξευσης βάσει αναλύσεων από δορυφορικές εικόνες που απεικονίζουν την περιοχή δοκιμών πυραύλων στο Τονγκτσάνγκ-ρι, τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας, χωρίς να αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες συμπίπτουν με συζητήσεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για νέες κυρώσεις στη χώρα μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή που έφερε σε πέρας στις 6 Ιανουαρίου. Παλαιότερες κυρώσεις για τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας εξακολουθούν να ισχύουν.

Η πιο πρόσφατη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς έγινε στη χώρα στο τέλος του 2012, μέρος ενός προγράμματος που ειδικοί πιστεύουν ότι στοχεύει στην κατασκευή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM).

Θεωρείται επίσης ότι η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να σμικρύνει πυρηνικές κεφαλές για να μπορέσουν να τοποθετηθούν σε πυραύλους, αλλά πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τελειοποιήσει τη τεχνολογία, όπως σημειώνεται σε άρθρο που διαβάσαμε.

Χθες στο Πεκίνο, οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας συμφώνησαν ότι χρειάζεται μια σημαντική νέα απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ενδείξεις προόδου στο θέμα.

Στις 6 Ιανουαρίου, η Βόρεια Κορέα είπε ότι είχε πυροδοτήσει μια βόμβα υδρογόνου, αλλά οι ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις καθώς και ειδικοί εξέφρασαν αμφιβολίες για την τεχνική ικανότητα της χώρας να φέρει σε πέρας κάτι τέτοιο.