ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ταξίδι στα όρια του διαστήματος με... «αερόστατο»

Όσοι θα ήθελαν να ζήσουν ένα ταξίδι στο διάστημα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια κοντινή εμπειρία και να δουν τη Γη από ψηλά μέσα στο «ëblooní», μία υψηλής τεχνολογίας κάψουλα που μοιάζει με αερόστατο... Η ισπανική εταιρεία Zero2Infinity σχεδιάζει να προσφέρει ημερήσια ταξίδια σε περίπου δύο χρόνια και με το εισιτήριο για τέσσερα άτομα να κοστίζει 110.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της πτήσης οι επιβάτες θα μπορούν να σηκωθούν όρθιοι και να έχουν πανοραμική θέα της Γης. Επίσης θα βιώσουν την εμπειρία της απώλειας βαρύτητας και αν θέλουν μπορούν ακόμα και να απολαύσουν το φαγητό τους.

Το «ëblooní» έχει χωρητικότητα για έξι άτομα, τέσσερις επιβάτες και δύο κυβερνήτες, και θα φτάνει μέχρι τα όρια του διαστήματος, σε ύψος διπλάσιο από αυτό που πετά το Κονκόρντ.

«Το ταξίδι θα είναι ομαλό, ήσυχο και φιλικό προς το περιβάλλον. Οι επιβάτες θα μπορούν να δουν τον ήλιο και τα άστρα αλλά και τη Γη», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Annelie Schoenmaker.

Ο Ρώσος Artemy Lebedev έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή σε ένα τέτοιο ταξίδι.

Οι εμπορικές πτήσεις αναμένεται να αρχίσουν το 2015.

Σήμερα η Zero2Infinity διοργανώνει ταξίδια για ερευνητικούς σκοπούς καθώς οι επιστήμονες μπορούν από την κάψουλα να παρατηρήσουν ταυτόχρονα τη Γη και το διάστημα, να κάνουν μελέτες για την ατμόσφαιρα και να κάνουν δοκιμές σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με το ισπανικό πανεπιστήμιο Universitat Jaume για την αποστολή του ρομπότ ΝΑΟ στο διάστημα. Η συνεργασία έχει στόχο την ανάπτυξη της ρομποτικής προσφέροντας μια αληθινή πλατφόρμα για τις ερευνητικές δοκιμές στον τομέα αυτό.







Δείτε το βίντεο:


Πηγή