ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η Monsanto χάνει στην Ευρώπη!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Η Monsanto θα σταματήσει την παραγωγή του Γενετικά Τροποποιημένου καλαμποκιού σε όλη την Ευρώπη... με εξαίρεση την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Τσεχική Δημοκρατία. Η ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΉ (AGRICHEMICAL) ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΉ ΔΗΛΏΝΕΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΑΠΑΝΉΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΛΈΤΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΆΠΤΥΞΗ, ΤΟ ΜΆΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΈΣ ΥΠΟΘΈΣΕΙΣ Ή ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΆ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΈΝΟ ΚΑΛΑΜΠΌΚΙ ΑΠΟΔΕΚΤΌ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ: HTTP://WWW.IR-D.DK/GMO-LOSE-EUROPE-VICTORY-FOR-ENVIRONMENTAL-ORGANISATIONS

Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο των σπόρων προς σπορά, η Monsanto, έχει προφανώς εγκαταλείψει την προσπάθεια για τη διάδοση των γενετικώς τροποποιημένων ποικιλιών φυτών στην Ευρώπη. Μια γερμανική έκθεση των μέσων ενημέρωσης αναφέρει ότι η εταιρεία θα τερματίσει κάθε άσκηση πίεσης για έγκριση.

Η γερμανική εφημερίδα "taz" ανέφερε την Παρασκευή ότι το μεγαθήριο της αμερικανικής γεωργίας, Monsanto, ανέστειλε κάποια σχέδια για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ) ποικιλιών φυτών στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της Monsanto Europe, Brandon Mitchener, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα συμμετάσχει πλέον σε οποιαδήποτε άσκηση πίεσης όσον αφορά την καλλιέργεια τέτοιων φυτών στην ήπειρο, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία δεν είναι πρόθυμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση για οποιαδήποτε γενετικά τροποποιημένα φυτά της.