ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ο πλανήτης Άρης σε… τρισδιάστατη απεικόνιση (Βίντεο)

Το Γερμανικό Κέντρο Αεροπλοΐας και Διαστημικής DLR αποτύπωσε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο... την πρώτη τρισδιάστατη απεικόνιση της επιφάνειας του πλανήτη Άρη, χάρη σε χιλιάδες φωτογραφίες από την κάμερα, που υπάρχει στο μη επανδρωμένο ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο Mars Express και επιτρέπει τρισδιάστατες λήψεις. Στο βίντεο βλέπουμε από ψηλά τα φαράγγια, τις κοιλάδες, τα ποτάμια λάβας του Κόκκινου Πλανήτη, όπως προκύπτουν μετά από ένα κοπιαστικό παζλ των λήψεων.

Οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης καλύπτουν πλέον 97 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα συνολικά 145 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα της επιφάνειας του Άρη.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και δίνει την εντύπωση ενός περιπάτου στον Άρη, ενώ σε αυτές τις φωτογραφίες οφείλεται μεταξύ άλλων και η επιστημονική διαπίστωση, ότι στο παρελθόν υπήρχε νερό στον συγκεκριμένο πλανήτη.

Τώρα βέβαια είναι ξερός, άνυδρος και γεμάτος σκόνη, η οποία συχνά εμποδίζει σε συνδυασμό με τους ανέμους τις φωτογραφικές λήψεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργείται φωτογραφικά ένα κενό, το οποίο καλύπτεται την επόμενη φορά που θα περάσει και πάλι το διαστημόπλοιο από το ίδιο σημείο.

Πηγή