ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Τι φοβούνται περισσότερο σήμερα οι Αμερικανοί

Το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν πραγματοποίησε την τρίτη ετήσια έρευνά του με θέμα «Τι φοβούνται περισσότερο σήμερα οι Αμερικανοί«, και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Η κοινωνιολογική ομάδα πίσω από τη μελέτη ρώτησε 1.500 συμμετέχοντες με περίπου εξήντα πέντε τύπους διαφορετικών φόβων από ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τους προσωπικούς τους φόβους, τις λεγόμενες «θεωρίες συνωμοσίας», την τρομοκρατία, τις φυσικές καταστροφές και για τον φόβο των μουσουλμάνων (αλλιώς γνωστή ως Ισλαμοφοβία).

Ο μεγαλύτερος φόβος: Η διαφθορά της κυβέρνησης
Από τα αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο αμερικανικός λαός στο σύνολό του, φοβάται περισσότερο τη διαφθορά των κυβερνητικών αξιωματούχων. Εξέφρασαν επίσης τον φόβο των τρομοκρατικών επιθέσεων, κυβερνητικών περιορισμών, τα πυροβόλα όπλα, το Obamacare, καθώς και πιο προσωπικούς φόβους, όπως να μην έχουν αρκετά χρήματα στο μέλλον, κλοπή ταυτότητας, πτώχευση, θάνατος ή ασθένεια των αγαπημένων προσώπων.

Σύμφωνα με τον Δρ Christopher Bader ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, οι Αμερικανοί φοβούνται διαφορετικά πράγματα από ότι πέρυσι. Το 2015, η ομάδα διαπίστωσε ότι ο αμερικανικός λαός φοβόταν την μαζική παρακολούθηση και τα οικονομικά προβλήματα. Σήμερα, οι περισσότεροι ανησυχούν για την υγεία και τα οικονομικά θέματα. «Οι άνθρωποι συχνά φοβούνται αυτό που δεν μπορούν να ελέγξουν,» συνέχισε ο Δρ Bader.

Η ομάδα πιστεύει ότι το 41% του αμερικανικού κοινού φοβάται μια τρομοκρατική επίθεση, λόγω της πρόσφατης αύξησης των εγχώριων τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως στο Ορλάντο και το Σαν Μπερναρντίνο. Διαπίστωσαν επίσης ότι το 60% των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η χώρα θα βιώσει μια τρομοκρατική επίθεση σύντομα στην ίδια κλίμακα όπως στις 9/11. Η έρευνα εξέτασε επίσης το πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται με τον φόβο της τρομοκρατίας και διαπίστωσε ότι το ήμισυ των Αμερικανών τώρα φοβάται να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ενώ το 20% φοβάται την παρουσία μεγάλων δημόσιων εκδηλώσεων.


Αυτός ο αυξημένος φόβος της τρομοκρατίας είχε αντίκτυπο σχετικά με το πώς οι Αμερικανοί βλέπουν τους Μουσουλμάνους. Η ομάδα πίσω από την έρευνα διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν εμπιστεύεται τους μουσουλμάνους και πιστεύει ότι είναι επιρρεπείς σε τρομοκρατικές επιθέσεις και δεν θα έπρεπε να τους επιτραπεί να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 42,6% όλων των Αμερικανών πιστεύουν στους εξωγήινους

Είναι ενδιαφέρον ότι, η έρευνα ζήτησε επίσης από τους συμμετέχοντες να πουν τι πιστεύουν για τις δημοφιλές «θεωρίες συνωμοσίας» και διαπίστωσαν ότι πιστεύουν ότι είναι αλήθεια από ένα τεράστιο ποσοστό του αμερικανικού πληθυσμού. Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στις 9/11 και ότι η κυβέρνηση κρύβει πληροφορίες σχετικά με τους εξωγήινους, την υπερθέρμανση του πλανήτη και την δολοφονία του JFK. Μια σημαντική μειοψηφία πιστεύει επίσης μια θεωρία συνωμοσίας σχετικά με το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα, και την προέλευση του ιού του AIDS.