ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Εφευρέτης στο Χονγκ Κονγκ δημιούργησε τη δική του γυναίκα-ρομπότ

Το όνομά του (ή «της») είναι Mark 1, και αποτελεί μια γυναίκα- ρομπότ, δημιούργημα του Ρίκι Μα, εφευρέτη που ζει στο Χονγκ Κονγκ.

Μπορεί να απαντά σε προγραμματισμένες ερωτήσεις και ως πρότυπο εμφάνισης έχει μια διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ, την οποία ο Ρίκι Μα αρνείται να αποκαλύψει (αλλά μάλλον, κρίνοντας από την εμφάνιση, πρόκειται για τη Σκάρλετ Γιόχανσον).

Για την κατασκευή της χρειάστηκε 1,5 έτος και το κόστος ήταν 50.000 δολάρια.

Όπως είπε στο Reuters ο 42χρονος product/ graphic designer, αγαπούσε τα ρομπότ από μικρός, επειδή του άρεσε να παρακολουθεί κινούμενα σχέδια.

«Όταν μεγάλωσα, ήθελα να φτιάξω ένα. Αλλά κατά τη διαδικασία αυτή, πολλοί μου έλεγαν πράγματα όπως “είσαι χαζός; Χρειάζονται πολλά λεφτά. Ξέρεις πώς να κάνεις κάτι τέτοιο;”».


Ο Μα χρησιμοποίησε τεχνολογία 3D εκτύπωσης για να φτιάξει τον σκελετό, το δέρμα και το σώμα, αν και αντιμετώπισε προβλήματα, όπως το κάψιμο το μοτέρ στο εσωτερικό- ενώ κάποιες φορές το ρομπότ απλά έγειρε και έπεσε.

Παρόλα αυτά, πλέον το ρομπότ έχει ολοκληρωθεί, και ο δημιουργός του ελπίζει να μπορέσει να πουλήσει το πρωτότυπο για να κατασκευάσει και άλλα, γράφοντας επίσης βιβλίο σχετικά με την εμπειρία του, που θα απευθύνεται σε άλλους φίλους της ρομποτικής.

Ο τομέας των ρομπότ του σeξ (ή, αλλιώς, ρομποτικές κούκλες του σεξ) θεωρείται από πολλούς ότι θα αποτελέσει έναν από τους πιο κερδοφόρους της αγοράς ρομποτικής στο προσεχές μέλλον.

Ήδη πολλές κούκλες του σεξ ενσωματώνουν εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης.


Εταιρείες όπως η Abyss Creations (sεx toys), που ενσωματώνει ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά στις συσκευές της, και η True Companion, που αναπτύσσει τη Roxxxy (το πρώτο ρομπότ του σeξ), υποστηρίζουν ότι δεν επιδιώκεται η αντικατάσταση της συζύγου ή της φιλενάδας, αλλά η κάλυψη ενός κενού που μπορεί να βιώνουν άνθρωποι που έχουν χάσει πολύ κοντινά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με κάποιες προβλέψεις,σύντομα τέτοια προϊόντα θα εισέλθουν μαζικά στην αγορά, προκαλώντας μαζικές αντιδράσεις πιθανώς, αλλά παράλληλα δημιουργώντας μια τεράστια αγορά για ρομπότ τέτοιου είδους μέχρι το 2050.