ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ανακάλυψαν τη μυστική συνταγή του Νεύτωνα που μετατρέπει τα μέταλλα σε χρυσάφι

Ανακάλυψαν τη μυστική συνταγή του Νεύτωνα που μετατρέπει τα μέταλλα σε… χρυσάφι!

Την πραγματεία του Ισαάκ Νεύτωνα, βάσει της οποίας όλα τα μέταλλα μπορούν να… μετατραπούν σε χρυσό, δημοσίευσαν οι επιστήμονες του αμερικανικού Chemical Heritage Foundation (CHF)…

Ειδικότερα, η αλχημική πραγματεία του Νεύτωνα, είναι στην πραγματικότητα αντίγραφο στα λατινικά των σημειώσεων ενός αλχημιστή, με την ονομασία «Προετοιμασία για την κατασκευή του «Φιλοσοφικού υδράργυρου» όπου και περιγράφεται λεπτομερώς η δημιουργία του.

Ο «φιλοσοφικός υδράργυρος» ήταν το βασικό συστατικό της «φιλοσοφικής λίθου» και θεωρείται ότι χρησιμοποιούνταν για τον διαχωρισμό των μετάλλων και την επανασύστασή τους σε ότι μέταλλο επιθυμούσε κανείς, σημειώνει ο James Voelkel, μελετητής αρχαίων βιβλίων.

Η αλχγημιστική πραγματεία περιλαμβάνει εκτός της συνταγής παρασκευής του «φιλοσοφικού υδραργύρου» και τουλάχιστον έναν πείραμα αλχημίας του ίδιου του Νεύτωνα.

Τα χειρόγραφα, σύμφωνα με το Sputnik, ανήκαν σε μία σειρά εγγράφων που πουλήθηκαν στον οίκο Sotheby το 1936. Μετά από δεκαετίες σε ιδιωτική συλλογή η συνταγή δημιουργίας χρυσού από τα πάντα τελικά δημοσιοποιήθηκε από το CHF στο κοινό.