ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

ΗΠΑ - Φουτουριστικό αεροσκάφος για προστασία απο διαστημικά όπλα! [Βίντεο]

Η DARPA ξεκίνησε την κατασκευή αεροσκάφους για τον στρατό των ΗΠΑ που ονομάζεται XS-1. Το "πειραματικό διαστημικό λεωφορείο 1" όπως το εχει ονομάσει η εταιρεία ειναι μια διασταύρωση ανάμεσα σε αεροπλάνο και διαστημικό λεωφορείο. Το XS-1 σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ θα προστατεύει τις ΗΠΑ απο την χρήση διαστημικών όπλων κατά της χώρας.

"Μπορώ να σας πω επισήμως ότι έχουμε χρηματοδοτηθεί από την Διοίκηση [Ομπάμα] για την επόμενη φάση του XS-1," δήλωσε ο Jess Sponable της DARPA σε συνέντευξη τύπου στο Φοίνιξ την περασμένη εβδομάδα, "Μπορώ να σας πω οτι λάβαμε 146 εκατομμύρια δολάρια."

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Defense Systems με το XS-1, ο οργανισμός ελπίζει να μειώσει σημαντικά το κόστος που εχει η εκτόξευση δορυφόρων, μια διαδικασία στην οποία σήμερα περιλαμβάνεται η κατασκευή πολλαπλών επίγειων υποδομών, επιπρόσθετου σχεδιασμού, μεγάλοι προωθητικοί πυραύλοι και που κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Η DARPA, δήλωσε οτι ένας από τους στόχους της για το πρόγραμμα είναι να μειώσει το κόστος στις εκτοξεύσεις σε περίπου $5 εκατομμύρια την κάθε μία.

Σύμφωνα με την DARPA ο στόχος ειναι το XS-1 να φτάσει υποτροχιακή ταχύτητα ετσι ώστε να επιτευχθεί μείωση κόστους. Ερευνητές δήλωσαν οτι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με φορτία από 400 έως 700 κιλά, με στόχο τελικά να φτάσουν στα 1400. Το πρόγραμμα θα εξυπηρετήσει τόσο τις στρατιωτικές όσο και τις εμπορικές δορυφορικές ανάγκες.