ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Τηλεκατευθυνόμενο παρέδωσε πακέτο σε πόλη!

Ένα πλήρως αυτόνομο, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη παράδοση ενός πακέτου σε αστικό περιβάλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ανακοίνωσε η εταιρεία που το διαχειρίζεται, η Flirtey.

«Ένα τηλεκατευθυνόμενο κατέγραψε μια πρωτιά παραδίδοντας επιτυχώς ένα πακέτο σε πόλη της Νεβάδας», ανέφερε η Flirtey σε ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter χθες.

Σύμφωνα με την ψηφιακή έκδοση του περιοδικού Popular Science, το αεροσκάφος παρέδωσε εμφιαλωμένο νερό, ένα κιτ πρώτων βοηθειών και συσκευασμένη τροφή για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης σε ένα ακατοίκητο σπίτι στο Χόθορν, μια μικρή πόλη στη δυτική Νεβάδα. Το περιοδικό εξήγησε ότι η παράδοση αυτή έγινε για σκοπούς επίδειξης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Flirtey Μάθιου Σουίνι δήλωσε στο Πόπιουλαρ Σάιενς πως η εταιρεία σκοπεύει στο μέλλον να κάνει παραδόσεις με UAVs σε «κατοικημένες αστικές περιοχές, σε περιβάλλοντα όπως αυτά όπου ζουν άνθρωποι την καθημερινότητά τους».

Η Flirtey είναι η πρώτη εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ταχυδρομικών αποστολών με αυτόνομα UAVs, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Έχει ήδη πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη δοκιμή παράδοσης σε μια αγροτική περιοχή.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ανέφερε σε μια έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη ότι ο αριθμός των εμπορικής χρήσης μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων θα τετραπλασιαστεί μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, φθάνοντας τα 2,7 εκατομμύρια.

Με βάση προκαταρκτικά δεδομένα, έχουν καταγραφεί 582 θεάσεις UAVs από πιλότους που αναφέρθηκαν στην FAA από την 22η Αυγούστου 2015 ως και την 31η Ιανουαρίου 2016. Συγκριτικά, η υπηρεσία είχε λάβει μόλις 765 τέτοιες αναφορές από την 11η Νοεμβρίου 2014 ως την 20ή Αυγούστου 2015, ή κατά μέσον όρο 81 τον μήνα.

Η εξάπλωση των UAVs εγείρει ωστόσο σοβαρούς κινδύνους τόσο για τα ιδιωτικά όσο και τα εμπορικά αεροσκάφη. Μια μελέτη που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πέρυσι από το Center for the Study of the Drone κατέγραψε τουλάχιστον 241 συμβάντα παραλίγο συγκρούσεων UAVs με επανδρωμένα αεροσκάφη -από τα οποία τα 90 εκτελούσαν εμπορικές πτήσεις- μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2013 και του Σεπτεμβρίου του 2015.