ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ευρήματα: Αρχαία Αιγυπτιακά ιερογλυφικά στην Αυστραλία [Βίντεο]

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν ένας από τους πιο προηγμένους αρχαίους πολιτισμούς που έχουν κατοικήσει στη Γη. Ήταν άριστοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, επιστήμονες και εξερευνητές.

Ο αρχαίος αιγυπτιακός πολιτισμός έχει συναρπάσει τους μελετητές και ιστορικούς για χρόνια, και φαίνεται ότι αν κοιτάξουμε την ιστορία και την σύνδεση με τον υπόλοιπο πλανήτη, θα βρούμε καταπληκτικά γεγονότα που δεν υποστηρίζονται πάντα από τους παραδοσιακούς μελετητές, οι οποίοι διατηρούν συνήθως την άποψη της ιστορίας.

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ευρήματα που σχετίζονται άμεσα με την ιστορία, είναι το κατά πόσον η αρχαία Αίγυπτος έχει σχέση με την Αυστραλία

Στο εθνικό πάρκο Brisbane Water, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει πολλά ιερογλυφικά και ιστορικά πρότυπα του Αιγυπτιακού πολιτισμού.


Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται στο χώρο του ξενοδοχείου της περιοχής, τα ιερογλυφικά είχαν εντοπισθεί το 1900 και υπάρχουν περίπου 250 πέτρινα γλυπτά που ήταν μέρος της τοπικής λαογραφίας της περιοχής για πάνω από έναν αιώνα.

Πολλοί μελετητές πιστεύουν ακράδαντα ότι οι τα ιερογλυφικά στο Gosford Kariong δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φάρσα. Ωστόσο, αρκετοί ερευνητές διαφωνούν έντονα.


Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των ιερογλυφικών είναι το στυλ γραφής τους

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να μελετήσουν αυτά τα ιερογλυφικά είπαν ότι φαίνονται πολύ παλιά και είναι γραμμένα σε αρχαϊκό στυλ των πρώτων δυναστειών, ένα στυλ που πολύ λίγο έχει μελετηθεί και δεν μεταφράζεται από τους περισσότερους αιγυπτιολόγους.

Σύμφωνα με αρκετούς αρχαιολόγους και ερευνητές τα ιερογλυφικά έχουν μοντέρνο στιλ και δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Αίγυπτο. Αλλά αυτή αμφισβητείται από πολλούς αιγυπτιολόγους όπως ο Δρ Μοχάμεντ Ιμπραήμ, (ο οποίος μελέτησε τα αρχαία αιγυπτιακά ιερογλυφικά σε όλη τη ζωή του) και συνεργάζεται με μια ομάδα ανθρώπων, προκειμένου να μεταφράσει τα μυστηριώδη χαρακτικά.


Πολλοί άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι η σύγχρονη αρχαιολογία και ιστορία, απλά δεν θα δεχθούν αυτά τα ιερογλυφικά ως αυθεντικά, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε την ιστορία. Αυτό όμως είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, όταν μια νέα ανακάλυψη καταρρίπτει άλλο ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας.

Πολλοί άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτές οι αρχαϊκές μορφές περιέχουν μια πρώιμη μορφή ιερογλυφικών και συσχετίζονται με τη φοινικική γραφή και τους Σουμέριους.