ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Χελώνα 184 ετών: Το γηραιότερο ζώο του κόσμου [Βίντεο]

Αν έχετε απορία ποιο είναι το γηραιότερο ζώο στον κόσμο, τότε σας ενημερώνουμε ότι αυτό είναι μια γιγάντια χελώνα, ηλικίας 184 ετών, η οποία κατοικεί στη Νήσο της Αγίας Ελένης, στο Νότιο Ατλαντικό.

Μια γιγάντια χελώνα 184 ετών, η οποία κατοικεί στη Νήσο της Αγίας Ελένης, στον Νότιο Ατλαντικό, εκτιμάται ότι αποτελεί το γηραιότερο ζώο του πλανήτη.

Μάλιστα η χελώνα, που ακούει στο όνομα Τζόναθαν, απόλαυσε το πρώτο της μπάνιο με ειδικό σαπούνι, εν όψει της επίσκεψης της Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς το νησί αποτελεί βρετανική υπερπόντια κτήση.


Μια φωτογραφία που θεωρείται ότι είναι του Τζόναθαν (ηλικίας περίπου 70 ετών) το 1902.

Με μήκος που ξεπερνά το ένα μέτρο, ο Τζόναθαν, ο οποίος φέρεται να γεννήθηκε το 1832, δεν πέρασε όλη τη ζωή στο συγκεκριμένο νησί.

Σύμφωνα τη βρετανική Telegraph, ενώ ήταν ήδη περίπου 50 ετών, η χελώνα δόθηκε ως δώρο στα τέλη του 19ου αιώνα στον τοπικό κυβερνήτη, από τον ομόλογό του των Σεϋχελλών.Όσο για τον κτηνίατρο Τζο Χόλινς, που ανέλαβε να καθαρίσει τη χελώνα, ανέφερε ότι το μεγαλόσωμο ερπετό δεν φαίνεται νεότερο αλλά μοιάζει πλέον διαφορετικό, καθώς αποκαλύφθηκε… το κέλυφός του.

Σύμφωνα με ειδικούς, μία υγιής χελώνα μπορεί να ζήσει κατά μέσο όρο περίπου 150 χρόνια.

Σε ότι αφορά τη Νήσο της Αγίας Ελένης, έγινε γνωστή ως τόπος εξορίας του Ναπολέοντας, ο οποίος έζησε εκεί από το 1815 έως τον θάνατό του, το 1821.