ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Το υποβρύχιο drone της DARPA που θα κυνηγάει υποβρύχια [Βίντεο]

Ένα νέο σκάφος θα περιπολεί στους ωκεανούς του κόσμου, που θα κυνηγά και θα παρακολουθεί τα εχθρικά υποβρύχια - και θα εκτελεί αποστολές χωρίς καθόλου ανθρώπινη παρουσία.

Το Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), οι πρωτοπόροι τεχνολογίας για τον στρατό των ΗΠΑ, δημιούργησε το πρόγραμμα Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel (ACTUV).


Τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτοτύπου του προγράμματος παρουσίασε η DARPA, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου πλοίου ειδικά σχεδιασμένου για το κυνήγι αθόρυβων ντιζελοκίνητων/ ηλεκτροκίνητων υποβρυχίων.

Το πρόγραμμα έχει τρεις σκοπούς: Την εξερεύνηση των δυνατοτήτων μιας τέτοιας πλατφόρμας, έχοντας κατά νου ότι δεν προβλέπεται ανθρώπινο πλήρωμα/ χειριστές στο σκάφος κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων (και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη εξυπηρέτηση χώρου), η εξέλιξη των αυτόνομων ναυτικών συστημάτων έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιχειρούν σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων για μακρά χρονικά διαστήματα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν τα διεθνή πλαίσια κανόνων περί ασφαλούς πλοήγησης, ναυτικής νομοθεσίας κλπ και την επίδειξη μη συμβατικών τεχνολογιών αισθητήρων για εντοπισμό και παρακολούθηση εξελιγμένων, αθόρυβων εχθρικών υποβρυχίων.

Παράλληλα, η DARPA υπογραμμίζει ότι, πέρα από τον ανθυποβρυχιακό ρόλο, τα σκάφη αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους ρόλους, με διαφορετικό εξοπλισμό.



Πηγή