ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η NASA σύναψε συμβόλαια μεταφοράς φορτίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η NASA σύναψε τρία συμβόλαια μεταφοράς φορτίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να διασφαλίσει ότι ο απαραίτητος εξοπλισμός όσον αφορά στις διεργασίες και έρευνες προς την κατεύθυνση του ταξιδιού στον Άρη θα παραδοθεί στον ISS στο Διάστημα 2019-2024.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι επελέγησαν οι Orbital ATK, Sierra Nevada Corporation και SpaceX. Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια αυτά έχουν να κάνουν με την παράδοση φορτίων στον σταθμό, την απόρριψη ανεπιθύμητων φορτίων και την επιστροφή δειγμάτων και άλλων αντικειμένων από τον σταθμό πίσω στη NASA.

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, λίγοι θα φαντάζονταν το 2010 ότι η NASA θα συνεργαζόταν με όλο και περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου το Διάστημα να καταστεί πιο οικονομικά προσβάσιμο. Τα συμβόλαια εγγυώνται τουλάχιστον έξι αποστολές ανεφοδιασμού από την κάθε εταιρεία – και θα διεξαχθούν παράλληλα με πτήσεις στο πλαίσιο του Commercial Crew Program, που θα επιτρέψει την πρόσθεση ενός εβδόμου αστροναύτη στον σταθμό, έτσι ώστε να αυξηθεί ο χρόνος του πληρώματος που είναι αφιερωμένος στην έρευνα.

Κατά την επιλογή, η υπηρεσία αξιοποίησε την εμπειρία από τα πρώτα συμβόλαια, με την Orbital ATK και την SpaceX. Η μέγιστη δυνατή αξία για όλα τα συμβόλαια είναι 14 δισ. από το 2016 ως το 2024, με τη NASA να ζητεί αποστολές όποτε θεωρεί ότι χρειάζονται και την τιμή τους να καθορίζεται από τον τύπο τους.