ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Το παιχνίδι με την «φωτιά» μόλις τώρα αρχίζει

Ένας πολύ επικίνδυνος πόλεμος νευρών μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας από την μια μεριά και της Ρωσίας από την άλλη, αρχίζει να εκτυλίσσεται με την προτροπή του Τούρκου πρόεδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται ότι επιδιώκει να τα παίξει όλα για όλα, βάζοντας σε κίνδυνο και αυτή την παγκόσμια ειρήνη.

Σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, έχει αρχίσει μια μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε τουρκικό έδαφος, με προοπτική να αρχίσει η χερσαία εισβολή στην Συρία με σκοπό υποτίθεται την καταστολή του ISIS, αλλά με πραγματικό στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, θέμα ύψιστου γοήτρου για τον ίδιο τον Ερντογάν.

Οι πληροφορίες από την Άγκυρα αναφέρουν ότι Μεγάλη Βρετάνια, Γερμανία και Δανία, ήδη αποστέλλουν πολεμικά πλοία στην περιοχή όπου ήδη βρίσκονται περί τα 20 ρωσικά πολεμικά, συμπεριλαμβανομένου και του Moskova, πoυ είναι επανδρωμένο με πυραύλους S-400.

Παράλληλα στο αεροδρόμιο των Αδάνων, Καχραμάνμαράς και Γκαζιαντέπ, ισπανικοι πύραυλοι Patriot που βρίσκονται εκεί από το 2013 έχουν στραφεί με επιθετικό στόχο προς την Συρία

Συγχρόνως στην βάση του Ιντζιρλικ που ήδη έχουν φτάσει περί τις 2000 Αμερικανοί στρατιώτες, συνεχίζεται η άφιξη αμερικανικών F-15, ενώ αναμένονται οι γερμανικές δυνάμεις παρά τις έντονες αντιδράσεις της γερμανικής αντιπολίτευσης.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται στα πλαίσια της στήριξης της από το ΝΑΤΟ στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την Ρωσία.

Το παιχνίδι με την φωτιά μόλις τώρα αρχίζει και να δούμε αν τελικά θα ανάψει αυτή η φωτιά ή ποιος θα την ανάψει και… κυρίως ποιους θα κάψει!

Και αλήθεια εμείς που βρισκόμαστε σε όλα αυτά;

Νίκος Χειλαδάκης

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος