ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Πούτιν προς Τούρκους: Εάν τολμάτε σηκώστε τώρα τα αεροπλάνα σας!

Η Τουρκία δεν θα μπορέσει να παραβιάσει ξανά τον εναέριο χώρο της Συρίας, μετά την ανάπτυξη των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στη Συρία, ξεκαθάρισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Με την ανάπτυξη των ρωσικών αντιαεροπορικών S-400, η Τουρκία δεν θα μπορεί να παραβιάζει τον συριακό εναέριο χώρο ατιμώρητη, όπως έκανε στο παρελθόν», είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν την Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24 από τους Τούρκους στα τέλη Νοεμβρίου, η Ρωσία ανέπτυξε αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 στη Συρία αλλά και το πολεμικό πλοίο Moskva, το οποίο είναι «φορτωμένο» με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300.

Τα πανίσχυρα πυραυλικά ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα μπορούν να καταστρέψουν οποιοδήποτε εχθρικό αεροσκάφος μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Επίσης, η εμβέλειά τους εισέρχεται και βαθιά στην τουρκική επικράτεια, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ρώσοι εάν το θελήσουν τα τουρκικά μαχητικά θα ανατινάζονται πάνω από τους διαδρόμους απογείωσης τους.

Την έχει πατήσει πολύ άσχημα ο Ερντογάν και για να ξεσπάσει κάπου, σκοτώνει Κούρδους αμάχους στη νοτιοανατολική Τουρκία.