ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αποκάλυψη: Βρέθηκε ο χαμένος τάφος του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή...

Στο Szigetvar στην νότια Ουγγαρία βρέθηκε πιθανότατα ο τάφος του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, σύμφωνα με μαρτυρίες Ούγγρων ειδικών.

Σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Παπ, τον διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Γεωγραφίας του πανεπιστημίου του Πεκς στην Ουγγαρία, ο τάφος χτίστηκε ακριβώς στο σημείο που βρισκόταν η σκηνή του Σουλεϊμάν. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όλα τα στοιχεία μας οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα, αλλά χρειαζόμαστε και άλλες αποδείξεις για να είμαστε σίγουροι. Για την ώρα δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να μας οδηγεί σε άλλο συμπέρασμα».

Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν τον Απρίλιο με στόχο να βρεθούν τα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τη θεωρία. Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής έχασε τη ζωή του το 1566 κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του κάστρου του Szigetvar στην νότια Ουγγαρία. Τα σώμα του μεταφέρθηκε στη Κωνσταντινούπολη αλλά τα όργανα του θάφτηκαν στο σημείο που έχασε τη ζωή του.

Ο θάνατος του κρατήθηκε κρυφός από τους στρατιώτες επί 48 ημέρες, για να μη χάσουν το ηθικό τους και σταματήσουν τη μάχη. Υπό την ηγεσία του εξαπλώθηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία και ήταν ο μακροβιότερος σουλτάνος της.