ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

NASA: Θα καλλιεργήσει για πρώτη φορά λουλούδια στον ISS (Βίντεο)

Μετά την πετυχημένη προσπάθεια να καλλιεργήσουν μαρούλι στο διάστημα και στη συνέχεια να το φάνε, οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) θέλουν για πρώτη φορά αν φυτέψουν λουλούδια στο διάστημα. Η NASA ανακοίνωσε ότι ο αστροναύτης Kjell Lindgren το ρίχνει στην κηπουρική φυτεύοντας ζίννια (είδος λουλουδιού).

Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης μελέτης που κάνει η υπηρεσία διαστήματος προκειμένου να δει τις επιπτώσεις που έχει η μικροβαρύτητα στη ζωή των φυτών.

Η NASA έχει δημιουργήσει ένα σύστημα, το Veggie, και δηλώνει ότι φυτεύοντας τα ζίννια θέλει να δει πως θα ανταποκριθούν τα λουλούδια μέσα στο σύστημα αυτό. Αυτό που ελπίζουν είναι να μπορέσουν να καταφέρουν να καλλιεργήσουν κι άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα ντομάτες έτσι ώστε οι αστροναύτες να τρώνε από τον «διαστημικό τους κήπο» τα φρέσκα λαχανικά.


Η καλλιέργεια του φυτού θα γίνει με τη βοήθεια LED φώτων μαζί με νερό και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, τα λουλούδια θα ανθίσουν αρχές του 2016. Πέρα από την επιστημονική πλευρά και στόχο του project, τα λουλούδια θα έκαναν την καθημερινότητα των αστροναυτών λίγο πιο χρωματιστή.

Να πούμε ότι απώτερος σκοπός της καλλιέργειας φυτών και λαχανικών στο διάστημα, είναι στο μέλλον να δημιουργήσουμε θερμοκήπια σε τροχιά. Επίσης, οι αστροναύτες στο Βαθύ Διάστημα θα έχουν τη δική τους παραγωγή τροφίμων, χωρίς να εξαρτώνται από τη Γη.

Το 2017, οι αστροναύτες στον ISS θα επιχειρήσουν να καλλιεργήσουν ντομάτες.



Πηγή