ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται για καταστροφικές ηλιακές εκλάμψεις

Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται για καταστροφικές ηλιακές εκλάμψεις που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν για μήνες πηγές ενέργειας σε όλο τον κόσμο, και να τερματιστούν τον σύγχρονο πολιτισμό που γνωρίζουμε

Για το ενδεχόμενο να χτυπήσει τη Γη μία ηλιακή καταιγίδα η οποία θα μπορούσε να εξαφανίσει την ενέργεια σε όλο τον κόσμο για μήνες προετοιμάζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, η τελευταία γεωμαγνητική ηλιακή καταιγίδα που χτύπησε τη Γη, ήταν το 1859 και είχε ως αποτέλεσμα να εκραγούν οι τηλεφωνικές γραμμές και ορισμένα σημεία του δικτύου να αρπάξουν φωτιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε σήμερα, οι επιπτώσεις θα ήταν καταστροφικές όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Οι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί από ηλιακές εκλάμψεις θα μπορούσαν να εξαλείψουν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, βάζοντας ένα τέλος στον ανθρώπινο πολιτισμό όπως τον ξέρουμε μέχρι τώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες ακόμη και το διαδίκτυο θα ήταν εντελώς άχρηστα.

Η εικόνα δείχνει τις επιπτώσεις του «ηλεκτρισμού» από μια ηλιακή έκλαμψη


Στις ΗΠΑ διάφοροι ερευνητές προσπαθούν να εκτιμήσουν το κόστος στην οικονομία, το ο οποίο εκτιμάται σε 2,6 τρισ. δολάρια σύμφωνα με μία μελέτη του 2008 της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. Η μελέτη αυτή μάλιστα είχε προειδοποιήσει ότι μια ακραία ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες ή και περισσότερο, καθώς θα μπορούσε να εξαφανίσει όλους του μετασχηματιστές.

Μία καταστροφική ηλιακή καταιγίδα έφτασε κοντά στο να χτυπήσει τη Γη το 2012 καθώς πέρασε πολύ κοντά από τον πλανήτη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι επιστήμονες προβλέπουν ότι υπάρχουν 12% πιθανότητες για να συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι το 2022. Για το λόγο αυτό ο Λευκός Οίκος ετοιμάζει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

«Θα μπορούσε να ήταν μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές για τη χώρα», δήλωσε ο σύμβουλος διαστημικού καιρού Τζον Κάπενμαν.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη προετοιμαστεί για μια ενδεχόμενη καταστροφή μέσω ενός σχεδίου έξι βημάτων. Αποτελείται μάλιστα από μία μονάδα μέτρησης όπως η κλίμακα Ρίχτερ που χρησιμοποιείται για τους σεισμούς η οποία και θα μπορούσε να επικεντρωθεί στην βελτίωση των τεχνολογιών πρόβλεψης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένας από τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μετεωρολόγοι είναι ότι έχουν στη διάθεσή τους μόλις 15 έως 60 λεπτά πριν από το χρόνο προειδοποίησης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λάβει μάλιστα ήδη μέτρα για την επίτευξη των στόχων τους, όπως η αντικατάσταση των παλαιών δορυφόρων οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την πρόβλεψη των ηλιακών καταιγίδων.

Δείτε το βίντεο: