ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Μυστηριώδεις ήχοι από τα βάθη του Ειρηνικού - Τι συμβαίνει; (Βίντεο)

Εδώ και πολλές δεκαετίες καταγράφονται μυστηριώδεις ήχοι από τα βάθη του Ειρηνικού με αρκετά άτομα να τους έχουν συνδέσει με… μυθικά τέρατα! Τη δεκαετία του ’60 το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ τοποθέτησε δίκτυο μικροφώνων στους βυθούς προκειμένου να καταγράφει τα σοβιετικά υποβρύχια. Τα μικρόφωνα αυτά καταγράφουν πάσης φύσεως ήχους, οι οποίοι μπορούν συνήθως να εξηγηθούν επιστημονικά.

Την τελευταία 15ετία καταγράφονται ωστόσο ήχοι που δεν έχουν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν, οι περισσότεροι από τους οποίους ωστόσο μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά (ηφαίστεια, μετακινήσεις παγόβουνων κλπ). Με δύο εξαιρέσεις όμως: Τα αποκαλούμενα «The Bloop» και «The Julia», που είναι πολύ δυνατοί για να προέρχονται από κάποιο γνωστό στον άνθρωπο πλάσμα.

Το «The Bloop» κατεγράφη το καλοκαίρι του 1997 και διήρκεσε μόλις πάνω από ένα λεπτό, με τη ΝΟΑΑ να αποκλείει ανθρώπινη δραστηριότητα, ηφαιστειακή δραστηριότητα και δονήσεις από τα ρεύματα του ωκεανού. Το 1999 επίσης, κάθε αισθητήρας στον Ειρηνικό ξανά, έπιασε έναν άλλον ήχο άγνωστης προέλευσης, διάρκειας 15 δευτερολέπτων που κατονομάστηκε «Julia», επειδή «θυμίζει» μια φωνή που λέει «Τζούλια» μέσα στο νερό.