ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Σεισμός! Ο Πούτιν ελέγχει όλη την Μ. Ανατολή (Βίντεο)

"Κλειδώνει" η θέση των Ρώσων στην Μ. Ανατολή, καθώς πλέον είναι επίσημη η μεταφορά των οπλικών συστημάτων S-400 Triumf και Club-K, στην εμπόλεμη Συρία.

Πιο αναλυτικά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, κατάφερε με μεθοδικότητα να "ξεγελάσει" την διεθνή κοινότητα, μεταφέροντας το α/α σύστημα S-400 Triumf σε αντίθεση με τις δηλώσεις που είχαν γίνει περί εξοπλισμού της Συρίας με το υποδεέστερο μοντέλο S-300.

Η συγκεκριμένη κίνηση δημιουργεί ένα χαώδες κενό δύναμης ανάμεσα σε Ανατολική και Δυτική συμμαχία, καθώς το α/α σύστημα S-400 Triumf σε συνδυασμό με το πυραυλικό σύστημα Club-K, πρόκειται να δημιουργήσουν μια αδιαπέραστη αντιαεροπορική ασπίδα, πάνω από όλη την Μ. Ανατολή, θέτοντας εκτός ένα τμήμα "κλειδί" των στρατιωτικών δυνάμεων, όσων χαρακτηριστούν ως "εχθροί" της Ρωσίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν το πυραυλικό σύστημα Club-K, γνωστό και ως ο "φονιάς των αεροπλανοφόρων", διαθέτει μια τρομακτική δύναμη πυρός, η οποία δίνει την δυνατότητα στον χειριστή του να εξουδετερώσει κάθε είδους στόχο (επίγειους, ναυτικούς, εναέριους) σε απόσταση 300 χλμ.

Πέραν της καταστροφικής ισχύος του, το Club-K, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ευέλικτα οπλικά συστήματα του είδους του, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε διάστημα ολίγων λεπτών σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ενώ είναι πολύ απλό στην συντήρησή του.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο σύστημα καθοδήγησης.

Για την άνωθεν εξέλιξη μίλησε ο διοικητής της Ρωσικής Αεροπορίας, Viktor Bondarev, αναφέροντας ότι: «η Ρωσία παρέδωσε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στη Συρία ώστε να αποτρέψει την πιθανότητα οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις να δεχτούν επίθεση είτε από μαχητικό που θα μπορούσε να κλαπεί και να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας καθώς και για να ανταποδώσουμε τα πυρά.

Έχουμε λάβει υπόψιν όλες τις πιθανές απειλές. Στείλαμε όχι μόνο μαχητικά, ελικόπτερα, βομβαρδιστικά αλλά και αμυντικά πυραυλικά συστήματα γιατί μπορεί να προκύψει επικίνδυνη κατάσταση και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Το ίδιο απόγευμα ο Ρώσος διοικητής αποφάσισε να συμπληρώσει τις δηλώσεις του υπογραμμίζοντας ότι: «η Ρωσία έχει υιοθετήσει τo δόγμα της "πλήρους προστασίας" των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία συμπεριλαμβανομένου και αμυντικών πυραυλικών συστημάτων τα οποία είναι σε πλήρη συντονισμό με την ρωσική προσέγγιση στην περιοχή».