ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Το θαύμα της φύσης: Τσουνάμι από σύννεφα 'χτυπάει' το Σίδνεϊ (Βίντεο)

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα που δεν έστησε κανένας άνθρωπος, αλλά η ίδια η φύση.

Ο ουρανός πάνω από την πόλη καλύφθηκε από ένα "τσουνάμι" από σύννεφα που τράβηξε όλα τα φλας πάνω του. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές ήταν οι λήψεις από την παραλία Μποντάι, που είναι η πλησιέστερη στο κέντρο της πόλης.

Οι Αρχές πάντως προειδοποίησαν τους κατοίκους να προφυλαχθούν από την επερχόμενη καταιγίδα που πλήττει την περιοχή. Ειδικότερα, οι πολίτες στις περιοχές Batemans Bay, Bega, Eden, Bombala, Taree, Gosford, Scone, Cessnock και Maitland έχουν προειδοποιηθεί να περιμένουν ιδιαίτερα έντονους ανέμους.Το εν λόγω φαινόμενο εμφανίζεται συνήθως σε περιοχές με απέραντες πεδιάδες, όπου οι άνεμοι αλλάζουν γρήγορα ταχύτητα και δημιουργούν αναταράξεις.

Τότε τα σύννεφα με μικρή πυκνότητα που κινούνται γρήγορα "γλιστρούν" πάνω από από εκείνα που κινούνται πιο αργά γιατί έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα, δημιουργώντας το φαινόμενο του "κύματος". Ένα "κύμα" που παρομοιάστηκε με "τσουνάμι" λόγω του μεγάλου του μεγέθους.