ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Μυστήριο: «Όλο το πλήρωμα μαζί με τον καπετάνιο είναι νεκροί. Πεθαίνω». Τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν (Βίντεο)

Ήταν Φλεβάρης του 1948, όταν από τον ασύρματο του ολλανδικού φορτηγού πλοίου «SS Ourang Medan» ακούστηκε το παρακάτω μήνυμα: «Όλο το πλήρωμα μαζί με τον καπετάνιο είναι νεκροί στη γέφυρα του πλοίου. Πεθαίνω». Μόλις είχε ξεκινήσει η πιο τρομακτική -όπως την έχουν αποκαλέσει- ιστορία στα χρονικά των θαλάσσιων εμπορικών μετακινήσεων, η οποία κινείται στα όρια του μύθου και δεν έχει απαντηθεί εάν όλα τα στοιχεία είναι αληθινά…


Η προσπάθεια των λιμενικών που κατέφτασαν λίγη ώρα αργότερα για να λάβουν κάποια απάντηση από το πλήρωμα ή τον καπετάνιο έπεσε στο κενό.

Τότε, ένα μέλος της διασωστικής ομάδας ανέβηκε στο πλοίο και αντίκρισε ένα φρικιαστικό θέαμα. Η γέφυρα ήταν γεμάτη πτώματα.

Τα πτώματα έμοιαζαν «πετρωμένα», με τα στόματα και τα μάτια ανοιχτά να κοιτάζουν προς τον ουρανό. Κανένα ίχνος τραυματισμού. Κανένα ίχνος πάλης. Ούτε μια σταγόνα αίματος σε κανένα σημείο του πλοίου.

Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι από το αμπάρι ερχόταν έντονο κρύο, ενώ η εξωτερική θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης απορρίφθηκε αφού εξετάστηκαν όλα προσεκτικά…


Την επόμενη στιγμή ανακάλυψαν ότι το πλοίο μετέφερε δυο παράνομα φορτία νιτρογλυκερίνης και κυανιούχου κάλιου. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα μείγμα ουσιών που μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο όταν έρθει σε επαφή με το θαλασσινό νερό. Όμως ακόμα και αυτή η εξήγηση δεν ήταν αρκετή για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων.

Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι το πλοίο είχε εμπλακεί σε λαθρεμπόριο χημικών ουσιών ή ακόμη και μεταφορά χημικών όπλων. Ήταν συνεπώς ένα «παράνομο» πλοίο που δεν φαινόταν πουθενά…


Καμία εξήγηση όλα αυτά τα χρόνια δεν στάθηκε ικανή να αιτιολογήσει το μυστήριο των πετρωμένων πτωμάτων του Ourang-Medan. Η μυστηριώδης υπόθεση ερευνήθηκε από την ακτοφυλακή το 1952, αλλά δεν προέκυψε κάποια πληροφορία για την ύπαρξη του πλοίου «φάντασμα». Όσοι αναζήτησαν στοιχεία στα ασφαλιστικά αρχεία Lloyd’s Shipping Register δεν βρήκαν καταγραφές. Οι μόνοι που υποστηρίζουν ότι το είδαν είναι τα πληρώματα των δύο αμερικανικών φορτηγών πλοίων City of Baltimore και Silver Star, ενώ έπλεαν στα στενά της Μαλάκα κοντά στην Ινδονησία.


Η υπόθεση μπορεί να μην αποκαλυφθεί ποτέ και να αποδειχθεί ότι υπήρξε ένας ακόμα σύγχρονος μύθος ανθρώπων που έλκονται από το παράδοξο και το φανταστικό.

Παρακολουθείστε το ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να εξηγήσει το μυστήριο του Ourang-Medan:…