ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Δείτε τις μυστικές κατακόμβες στις οποίες είναι χτισμένο το Παρίσι (Βίντεο)

Μια συνηθισμένη έκφραση στη Γαλλία είναι «Paris est un Gruyère», δηλαδή το Παρίσι είναι μια γραβιέρα, και παρομοιάζουν έτσι τη πόλη γιατί έχει χτιστεί σε έδαφος γεμάτο τρύπες.

Γάλλοι εξερευνητές ανακάλυψαν ακόμα και υπόγειες πισίνες στις κατακόμβες κάτω από το οδικό δίκτυο του Παρισιού.

Μετά από πολλές κατολισθήσεις και ατυχήματα μαθεύτηκε ότι η πόλη είναι χτισμένη πάνω από μια σειρά αρχαίων ορυχείων και λατομείων. Οι διάδρομοί τους έχουν έκταση 300 χιλιομέτρων. Κομμάτια τους έχουν αξιοποιηθεί λόγω του μετρό και των σωληνώσεων φυσικού αερίου και του αποχετευτικού συστήματος.

Αυτές οι μυστικές δίοδοι αλλά κυρίως οι υπόγειες πισίνες, ήταν φυσικό να προσελκύσουν αρκετές ομάδες ερασιτεχνών εξερευνητών με το όνομα «cataphiles», οι οποίοι παράνομα βουτούν αψηφώντας τη νομοθεσία και βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους.

Μαζί με μία ομάδα ο Μπράντλευ εξερευνά αυτόν τον υπόγειο κόσμο με μία κάμερα τα τελευταία χρόνια. Ο Μπράντλεΐ μαζί με τον «Δύτη», αλλά και την ομάδα παραγωγής του δημιούργησε μια συναρπαστική ταινία μικρού μήκους για την εμπειρία που είχε μέσα σε αυτά τα χαμένα περάσματα στις κατακόμβες.