ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

«Red Zeppelin»: Το νέο… όπλο του ρωσικού στρατού με όνομα Atlant

Ο Nikolai Gogol κάποτε είπε πως τα δύο κύρια προβλήματα της Ρωσίας είναι οι “ηλίθιοι και οι δρόμοι”. Για τον Ρωσικό στρατό, οι δρόμοι σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.

Το “Atlant” είναι ένα αεροσκάφος το οποίο, με σαφές νύξεις προς τον Άτλαντα της ελληνικής μυθολογίας, θα μπορεί να μεταφέρει 200 στρατιώτες και 60 τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού. Το καλύτερο; Δεν θα χρειάζεται αεροδιάδρομο.

Τα 130 μέτρα μήκους του αεροσκάφους θα συνδυάζουν τεχνολογίες από την αεροναυπηγική, τα hovercraft και τα αερόστατα, σχεδιασμένα και συνδεδεμένα από την εταιρία Augur RosAeroSystems η οποία αναφέρει πως το όχημα θα είναι έτοιμο το 2018!

Το “Αtlant” θα κοστίζει 30% λιγότερο από το μεταγωγικό ελικόπτερο του Ρώσικου στρατού Mi-26 το οποίο κοστίζει 25 εκατ. δολάριο έκαστο.

Στην παραγωγή θα φτάσουν δύο μοντέλα: Το Atlant-100 το οποίο θα έχει τις προαναφερθείσες προδιαγραφές με ταχύτητα 140χλμ., και το μικρότερο Atlant-30 το οποίο θα έχει 75 μέτρα μήκος και θα μπορεί να μεταφέρει στρατιωτικό υλικό βάρους 16 τόννων, σε ταχύτητες έως 170χλμ.

Εικάζεται πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τα “αερόστατα” αυτά στα σύνορα για ελέγχους κατά των ναρκωτικών, αλλά θα μπορεί επίσης και να μεταφέρει στρατιωτικό υλικό ανά την τεράστιας εκτάσεως χώρα με μεγάλη ευκολία.

Η εταιρία κατασκευής αναφέρει, επίσης, πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους εταιριών και πετρελαϊκών, που εργάζονται σε απόμακρα μέρη, όπως στον Αρκτικό κύκλο αλλά και στη Σιβηρία, και τις οποίες θα διευκολύνει πολύ κάποιο τέτοιο όχημα.