ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Πάνω από 100 βουλευτές της Μέρκελ μαζεύουν υπογραφές κατά της Ελλάδας

Κάτι συμβαίνει στο Βερολίνο. Περισσότεροι από 100 βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ έχουν μαζέψει υπογραφές με σκοπό να αντιταχθούν στην καγκελάριο, αν φέρει στην Bundestag τρίτο πακέτο στήριξης υπέρ της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, πρόκειται για μια εν εξελίξει ανταρσία στις τάξεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος – κάτι που όλοι οι αναλυτές, αλλά και η Άνγκελα Μέρκελ περίμεναν.

Και μπορεί να μην πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία, ωστόσο ο αριθμός των βουλευτών που αντιτίθενται σε μια συμφωνία ενδέχεται να προκαλέσει σοκ στη Μέρκελ και σίγουρα να δυσκολέψει την εσωκομματική ζωή της.

Το άρθρο αναφέρει πως αυτή η εξέλιξη δεν επιτρέπει στη Γερμανίδα καγκελάριο να αποκλιμακώσει τη στάση της έναντι της Ελλάδας και σίγουρα της δένει τα χέρια ως προς την πιθανότητα να αποδεχθεί η Γερμανία κάποια πιθανή απομείωση του Ελληνικού χρέους – ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Το πόσοι είναι οι βουλευτές που τάσσονται εναντίον της συμφωνίας με την Ελλάδα και αν μπορούν να αποτελέσουν ένα αρραγές μέτωπο στο κυβερνών κόμμα, ουδείς μπορεί να το γνωρίζει. Το μοναδικό που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή είναι εκτιμήσεις.

Οι αναλυτές αναφέρουν πως περίπου 100 ήταν οι βουλευτές που είχαν ταχθεί εναντίον της παράτασης του ελληνικού προγράμματος, τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Από τότε έχει παρέλθει πολύς χρόνος και έχουν συμβεί πολλά και διάφορα που έχουν μεταστρέψει την εικόνα της Ελλάδας στη γερμανική κοινή γνώμη.

Αυτή τη στιγμή η Bundestag είναι κλειστή για τις θερινές διακοπές και πρόκειται να ανοίξει εκτάκτως μόνο και μόνο για ψηφίσει το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα – εάν και εφόσον αυτό συμφωνηθεί.

Οι αναλυτές αναφέρουν πως μόνο τότε θα φανεί ο πραγματικός αριθμός αρνητών.