ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η επίσημη «κούρσα» Hyperloop

Το Hyperloop είναι ένα από τα πλέον φιλόδοξα εγχειρήματα του Έλον Μασκ- του ανθρώπου πίσω από την SpaceX, την Tesla Motors και το Paypal.

Το εν λόγω υπερταχύ σύστημα μεταφορών αποτελεί μια φουτουριστική πρόταση/ προσέγγιση, που αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τομέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης ενός λειτουργικού πρωτοτύπου Hyperloop, η SpaceX ανακοίνωσε έναν ανοικτό διαγωνισμό, ο οποίος απευθύνεται σε φοιτητές και ανεξάρτητες ομάδες μηχανολόγων/ μηχανικών, για τον σχεδιασμό της κορυφαίας κάψουλας Hyperloop (pod).

Σε αυτό το πλαίσιο , η SpaceX θα κατασκευάσει μια «πίστα δοκιμών» μήκους ενός μιλίου κοντά στα κεντρικά της στο Χόθορν της Καλιφόρνια, όπου και οι ομάδες θα είναι σε θέση να δοκιμάσουν τις κάψουλές τους, τον Ιούνιο του 2016.

Όπως υπογραμμίζεται, η γνώση που θα αποκομιστεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα είναι open -sourced.

Στην ουσία το Hyperloop αποτελεί μια τεχνολογία που παραπέμπει στα «railguns» της επιστημονικής φαντασίας (αν και έχουν αρχίσει να γίνονται πραγματικότητα, χάρη στη δουλειά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού), με χρήση ηλεκτρομαγνητισμού για την επιτάχυνση των καψουλών - «βαγονιών» σε τεράστιες ταχύτητες.

Δύο startups εργάζονται πάνω στο concept: H Hyperloop Transportation Technologies και η Hyperloop Technologies.