ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η λίμνη των μεδουσών στη νησιωτική χώρα Παλάου (Βίντεο)

Μέδουσες είναι τα θαλάσσια ασπόνδυλα (χωρίς σπονδυλική στήλη) ζώα και ανήκουν στην τάξη των Σκυφόζωων.

Είναι πλαγκτονικοί οργανισμοί και τους συναντάμε σε όλες τις θάλασσες τις γης. Αποτελούν σημαντικό κρίκο της εξέλιξης των θαλάσσιων οργανισμών. Πρόκειται για έναν οργανισμό που έχει επιβιώσει εδώ και εκατομμύρια χρόνια!

Αποτελούνται από τον κύριο κορμό τους (ομπρέλα) και από τα πλοκάμια τους ή από πτερύγια τα οποία βρίσκονται γύρω από τον κύριο κορμό τους.

Τα πλοκάμια των μεδουσών, είναι καλυμμένα από κνιδοκύτταρα ή κνιδοκύστεις και το τσίμπημά τους προκαλεί στον άνθρωπο κνησμό (δηλαδή φαγούρα), τοπικό ερεθισμό και πόνο. Στα μικρά ψάρια προκαλεί παράλυση(!), οπότε αν είστε μικρό ψάρι… μακριά!!

Αν και στερούνται βασικών αισθητήριων οργάνων, αλλά και εγκεφάλου, το νευρικό τους σύστημα, τις επιτρέπει να αντιδρούν σε διάφορα ερεθίσματα. Μερικά από αυτά είναι το φώς, η θερμότητα και πολλά άλλα.

Επίσης έχουν μια πολύ λεπτή ακύτταρη ζελατίνα που λειτουργεί ως επιδερμίδα η οποία κατά κάποιο τρόπο τις προστατεύει!

Μια ενήλικη μέδουσα αποτελείται κατά 98% από νερό!

Οι περισσότεροι δεν προλαβαίνουμε να δούμε τις μέδουσες. Συνήθως, πρώτα μας τσιμπάνε και μετά καταλαβαίνουμε ότι είναι δίπλα μας.

Η λίμνη των μεδουσών στη νησιωτική χώρα Παλάου είναι… μαγική.

Ο YouTuber Mikeyk730 είχε την ιδέα να βουτήξει στη λίμνη και να καταγράψει ένα εξαιρετικό υλικό με αμέτρητες μέδουσες να κολυμπούν δίπλα του.


Πηγή