ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ινδία: Πάνω από 2.000 οι νεκροί από τον καύσωνα

Το κύμα καύσωνα που πλήττει εδώ και εβδομάδες την Ινδία έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.000 και πλέον ανθρώπων, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Ινδία, το 2015 ωστόσο είναι η δεύτερη φονικότερη χρονιά που έχει καταγραφθεί στην ιστορία της χώρας και η πέμπτη φονικότερη που έχει καταγραφθεί παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσετο EM- DAT, μία διεθνής βάση δεδομένων που αφορούν φυσικές καταστροφές, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, στα νότια της χώρας, έχουν πληγεί περισσότερο από τον καύσωνα και καταμετρούν 1.979 θανάτους. Επιπλέον δεκαεπτά άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ορίσα στο ανατολικό τμήμα και άλλοι εννέα σε άλλες περιοχές, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 2.005 νεκρούς.

Το 1998 2.451 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια του φονικότερου καύσωνα στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με τα δεδομένα του EM-DAT.

Στο Άντρα Πραντές και την Τελανγκάνα, η κυβέρνηση διεξαγάγει εκστρατεία επιμόρφωσης των πολιτών προκειμένου να ενημερώσει τις ευπαθείς ομάδες και να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την ζέστη.

Οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να πίνουν πολύ νερό και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν έξω.

«Η θερμοκρασία έχει μειωθεί λίγο όμως εμείς έχουμε βγει στους δρόμους για να εξηγήσουμε στους πολίτες πώς να προστατευθούν» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος των υπηρεσιών διαχείρισης φυσικών καταστροφών του κρατιδίου Τελανγκάνα, Μπ. Μέενα, όπου 489 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τη ζέστη.

«Οι θάνατοι θα μειωθούν τις επόμενες ημέρες» διαβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνάδελφός του από το Άντρα Πραντές, όπου 1490 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω του καύσωνα.

Σήμερα η ανώτερη θερμοκρασία αγγίζει τους 45 βαθμούς κελσίου, οι μετεωρολόγοι στο Νέο Δελχί προειδοποιούν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα σε πολλά κρατίδια.