ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η καρέκλα του Πάπα φτιάχνεται από μουσουλμάνο

Δημοσίευμα του σερβικού πρακτορείου ειδήσεων, μας πληροφορεί ότι η καρέκλα στην οποία θα καθίσει ο Πάπας Φραγκίσκος, όταν θα επισκεφθεί τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη , φτιάχνεται από το ξυλουργείο, του Σάλεμ Χαϊντάροβατς.
Όπως σημειώνεται, οι αρχές ζήτησαν από το παραδοσιακό εργαστήρι ξυλογλυπτικής, να δημιουργήσει ένα κομψοτέχνημα-καρέκλα, στην οποία θα καθίσει ο Ποντίφικας όταν θα έρθει στο Σαράγεβο.

Η οικογένεια Χαϊντάροβατς είναι μουσουλμάνοι και ο 33χρονος γιος, ο Εντίν, ασχολείται εδώ και επτά ημέρες με την ξυλογλυπτική που θα διακοσμήσει την παπική καρέκλα.

Ο Εντίν δήλωσε στα βοσνιακά μέσα ενημέρωσης ότι είναι ενθουσιασμένος με την παραγγελία που δέχθηκε και συγχρόνως υπερήφανος, που θα κατασκευάσει το επίσημο κάθισμα του Πάπα που προβλέπεται να επισκεφθεί τη χώρα του στις 6 Ιουνίου.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το παπικό κάθισμα φτιάχνεται από υψηλής ποιότητας ξύλου καρυδιάς, το οποίο θα διακοσμηθεί κατάλληλα με ιδιαίτερο σκάλισμα.


Το ξυλουργείο της οικογένειας Χαϊντάροβατς είναι γνωστό για την παραγωγή θρησκευτικών μουσουλμανικών αναμνηστικών και έχει επιμεληθεί πολλά διακοσμητικά στο μεγάλο Τέμενος Χαλά της Βοσνίας αλλά και σε πολλά άλλα τζαμιά των Βαλκανίων.