ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

«Undulatus asperatus» – Το “νέο” σύννεφο που… δεν μπορούν να ταξινομήσουν! (Βίντεο)

«Undulatus asperatus» – Το “νέο” σύννεφο που… δεν μπορούν να ταξινομήσουν!

Είναι ένας “νέος” τύπος σύννεφου που πρωτο-φωτογραφήθηκε στην Αϊόβα. Το ονόμασανasperatus undulatus και είναι το πρώτο “νέο είδος νεφών” από το 1951, αλλά… δεν ξέρουν που να το ταξινομήσουν!

Η… μεγάλη απόφαση θα ληφθεί για την ταξινόμηση του το Νοέμβριο του 2015 !

Από το 1951 τα σύννεφα έχουν παραμείνει αρκετά εύκολο να ταξινομηθούν, με περίπου 80 ξεχωριστές κατατάξεις που έχουν αναγνωρισθεί επίσημα. Αλλά τα τελευταία χρόνια, εμφανίστηκε ένα νέο είδος που από το 2009 και μετά ονομάστηκε «Undulatus asperatus» και οι ειδικοί του Cloud Appreciation Society (CAS) δεν ξέρουν που να το ταξινομήσουν. Δυσκολεύονται!

Οι πρώτες εικόνες από το σχηματισμό αυτών των νεφών ελήφθησαν στην Αϊόβα το 2005, πριν τα μέλη του CAS αρχίσουν να βρίσκουν παρόμοια σε όλο τον κόσμο.


Ο Graham Anderson, επιστήμονας παρατηρητής στο Ηνωμένο Βασίλειο Met Office οποίος έκανε επίσης το μεταπτυχιακό του στα σύννεφα Asparatus, είπε στην MailOnline ότι αυτός ο τύπος σύννεφου είναι πολύ, πολύ σπάνιος. Κι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει ακόμα ταξινομηθεί.

«Σχηματίζονται κοντά σε καταιγίδες, και πιο συχνά παρατηρούνται κοντά σε μια μάζα των καταιγίδων στις ΗΠΑ, συχνά σε συνδυασμό με πολύ μεγάλους κεραυνούς.»


Αλλά πέρα ​​από αυτό, λέει ο σχηματισμός του «δεν είναι πραγματικά γνωστός.»

Για να το ταξινομήσει, η Βασιλική Μετεωρολογική Εταιρεία χρειάζεται περισσότερες αποδείξεις για την ύπαρξη του τύπου νέφους, το οποίο έχει εμφανιστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών…




Πηγή