ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ο «Άντρας του Ράκτον» ήταν ο... "Σούπερμαν" της Εποχής του Χαλκού

Από όταν ανακαλύφθηκε ο αρχαίος σκελετός στην περιοχή του Ράκτον της Μεγάλης Βρετανίας, οι επιστήμονες ήξεραν ότι βρίσκονταν μπροστά σε κάτι ξεχωριστό. Χρειάστηκαν όμως 25 χρόνια και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι της τεχνολογίας για να διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για έναν... Σούπερμαν της Εποχής του Χαλκού.

Ο Άντρας του Ράκτον, όπως ονομάστηκε ο σκελετός, είχε ύψος 1,82 μ. και ήταν πολύ πιο ψηλός από τους υπόλοιπους ανθρώπους της εποχής του. Πιθανότατα ήταν αρχηγός της φυλής του, λόγω και του τεράστιου μεγέθους του, και πέθανε στη μάχη.


Οι επιστήμονες κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι όταν σκοτώθηκε ήταν 45 ετών, επίσης κατά πολύ μεγαλύτερος από το μέσο όρο της εποχής. Το τραύμα που απέβη μοιραίο ήταν μάλλον ένα χτύπημα από σπαθί, κοντά στον αγκώνα του.

Σαν όπλο είχε ακόμα κάτι ξεχωριστό και συνήθιστο: Ένα χάλκινο μαχαίρι, που την εποχή εκείνη αντιπροσώπευε την απόλυτη τεχνολογία αιχμής - πρόκειται άλλωστε για το παλαιότερο χάλκινο αντικείμενο που έχει βρεθεί στη Βρετανία.

Η ανάλυση των οστών του Άντρα του Ράκτον αποκάλυψε σημάδια εκφυλισμού της σπονδυλικής στήλης, που πιστεύεται ότι σχετίζονται με την ηλικία, ενώ επίσης έπασχε από χρόνια αρθρίτιδα.

Πιστεύεται πως έζησε μεταξύ του 2.300 και του 2.150 πΧ.