ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ο ΣΥΡΙΖΑ "βλέπει" διπλή επίθεση δυτικών οικονομικών κέντρων κατά Ελλάδας και Ρωσίας

Εντονο είναι πλέον το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την Ρωσία στην οποία κατά τα φαινόενα προσβλέπει σε στενή συνεργασία μετά τις πιθανές εκλογές που αναμένεται να αναδείξουν το κόμμα σε πρώτη ελληνική πολιτική δύναμη.

Σήμερα το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε άρθρο του στον ιστότοπο Iskra συνδέει την επίθεση δυτικών οικονομικών κέντρων διασυνδεόμενων με αντίστοιχα γεωστρατηγικά κέντρα κατά της Ρωσίας με την πολιτική που ακολουθούν τα αντίστοιχα κέντρα κατά της Ελλάδας, κάθε φορά που τίθεται θέμα εξόδου από το Μνημόνιο.

Αναφέρει ότι η Γερμανία της Μέρκελ επιδιώκει την καταστροφή της χώρας ως «πειραματόζωο» κοινωνικής διάλυσης και παράδειγμα προς αποφυγήν για τους υπόλοιπους λαούς, ενώ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ προσπαθούν να επαναφέρουν την Ρωσία σε εποχές Μ.Γέλτσιν

Επειδή οι Δυτικοί έχουν καταλα΄βει ότι ο Β.Πούτιν θέλει να διεκδικήσει τα ρωσικά εθνικά συμφέροντα κόντρα στα αμερικανικά, επιδιώκουν αποσταθεροποίηση της Ρωσίας με συνδυασμένες επιθέσεις από παντού με την ελπίδα ότι ο ρωσικός λαός θα αποδεχτεί έναν χειραγωγήσιμο ηγέτη που θα "μικρύνει" στο μέλλον την ρωσική δύναμη.

Το άρθρο που δημοσιεύει το Iskra, o επίσημος ιστότοπος της πτέρυγας, σημειώνει πως οι δύο περιπτώσεις είναι αρχικά ανόμοιες, αλλά υπάρχουν αναλογίες.

Το εν λόγω άρθρο έχει τίτλο: «Ελλάδα και Ρωσία στο στόχαστρο ττης Δύσης» και σημειώνει πως δεν είναι τυχαία η επίθεση στην Ελλάδα εξαιτίας της Προεδρικής εκλογής και στη Ρωσία με πολιορκητικό κριό το ρούβλι. «Παρ’ ότι οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας είναι εντελώς ανόμοιες και όχι μόνο λόγω διαφορετικού βάρους της κάθε χώρας, υπάρχουν ανάμεσά τους κάποιες όχι και τόσο απόμακρες και ασύνδετες αναλογίες»,γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Π.Λαφαζάνη: «Πρώτη αναλογία είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί πάση θυσία, ως «πειραματόζωο» κοινωνικής διάλυσης, στη Γερμανική σφαίρα οικονομικής επιρροής και να ενισχυθεί η πολιτικοστρατιωτική δορυφοποίησή της στον αμερικανο-ισραηλινό άξονα, ενώ η Ρωσία πρέπει να αποβάλλει τη διεκδίκηση αυτόνομου ρόλου και ισχύος με ευρύτερες διαστάσεις και να μετατοπισθεί ως ένας υποβαθμισμένος εταίρος του αμερικανο-ΕΕ κυρίαρχου πλανητικά μπλοκ.

Οι εξελίξεις τόσο στον ευρωπαϊκό νότο όσο και στην Ανατολική Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή υπαγορεύουν ως υπερεπείγουσα την ανάγκη και για την Ελλάδα να αλλάξει δραματικά όχι μόνο τους οικονομικούς προσανατολισμούς της αλλά και τους προσανατολισμούς στην εξωτερική της πολιτική».

Σε άλλο σημείο του κειμένου, αναφέρεται πως: «Η Δύση και συγκεκριμένα ο αμερικανο-νατοϊκός ιμπεριαλισμός, συνεπικουρούμενος από την ΕΕ, μεθοδεύει σχεδιασμένα εδώ και μήνες την κάθετη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οι οποίες το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταρρεύσει κατά 40% πρακτικά χωρίς λόγο!

Κύριος στόχος των σχεδιασμών είναι να πλήξουν βαρύτατα τη Ρωσική οικονομία ως βασική εξαγωγό υδρογονανθράκων, η οποία κινδυνεύει να περιέλθει σε μεγάλη ύφεση το 2015, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα, ενώ από την άλλη το ρωσικό ρούβλι γνωρίζει ραγδαία πτώση παρά τη δραματική αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας την Τρίτη (16/12) στο 17% από 10,5%.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι στις ΗΠΑ και τη Δύση πιστεύουν ότι ο συνδυασμός της στρατιωτικής (βλ. Ουκρανία κλπ) και οικονομικής πίεσης επί της Ρωσίας θα μεταφερθεί και στο πολιτικό πεδίο και θα μετατραπεί σε πολιτική αποσταθεροποίηση της παρούσας τάξης πραγμάτων.

Επιδίωξη των Δυτικών ιεράκων είναι μια φιλοδυτική μετατόπιση, τύπου Γέλτσιν, της πολιτικής εξουσίας στη Ρωσία ή ένα είδος πολιτικού χάους που θα επιτρέψει στη Δύση να κυριαρχήσει στην ευρασιατική ζώνη».

Να πούμε πάντως ότι ακόμα μέχρι και σήμερα η Μόσχα παραμένει άκρως επιφυλακτική σε όλες τις "επιθέσεις φιλίας" του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανότατα γιατί "ξέρει κάτι παραπάνω" ή γιατί αναμένει στην πράξη τα αποτελέσματα...