ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

B.Πούτιν: "Η Ρωσία στηρίζει την Κύπρο και θα αποτελέσει ασπίδα στις απειλές που δέχεται"

Ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν στην ετήσια συνέντευξή του δήλωσε για την Κύπρο ότι η Ρωσία θα σταθεί ως ασπίδα προστασίας στις απειλές που δέχεται και να μην την πιέζουν για να δεχθεί προγραμματισμένες λύσεις, που έχουν σχεδιαστεί από αλλού.

"Θέλουμε να έχουμε μια ισορροπημένη θέση και να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό"είπε ο Β.Πούτιν, αναφερόμενος στη Μεγαλόνησο, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία αφού δέιχνει πόσο μετράει η Κύπρος για την Μόσχα ώστε να αναφερθεί στα κύρια σημεία της ετήσιας συνέντευξης του Ρώσου προέδρου, την ίδια στιγμή που συνδυαστικά η Δύση με κάθε μέσο επιτίθεται στην Ρωσία.

"Εάν κάποιος επιβάλλει οτιδήποτε, αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν να κρατήσουν αιωνίως" εννοώντας το νέο Σχέδιο Ανάν που θέλουν να φέρουν οι Αμερικανοί καταλύοντας έτσι εν τοις πράγμασι την Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι άλλη μια δήλωση στήριξης του Ρώσου προέδρου σε μια εποχή που δεν το κάνει ουσιαστικά ούτε η Ελλάδα, και παρά το γεγονός ότι και τα δύο κράτη του Ελληνισμού έχουν φερθεί με τρόπο τουλάχιστον απαράδεκτο στην ομόδοξη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης επρόκειτο να συναντήσει τον Β.Πούτιν στις αρχές Δεκεμβρίου αλλά "αρρώστησε" και αναβλήθηκε η συνάντηση αυτή.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε τους Ρώσους ότι η χώρα, που δέχεται νομισματική επίθεση όπως και το 1998, θα ξαναβρεί τους ίδιους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης στη χειρότερη περίπτωση σε διάστημα δύο ετών, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η ρωσική κυβέρνηση θα αναγκασθεί να λάβει πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση της οικονομίας.
Η έξοδος από την κρίση είναι «αναπόφευκτη», κατ΄αρχάς διότι η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, εξήγησε ο πρόεδρος Πούτιν, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ενώπιον χιλίων δημοσιογράφων.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέτρα που είχαν επιτυχία το 2008», εξήγησε.

Ο πρόεδρος Πούτιν, που βρίσκεται σε ύψη δημοφιλίας, διαβεβαίωσε ότι τα κοινωνικά προγράμματα της αύξησης των συντάξεων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα διατηρηθούν, παραδέχθηκε όμως ότι είναι πιθανόν η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να μειώσει ορισμένες κοινωνικές δαπάνες, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Κρίνοντας ότι τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από την κεντρική τράπεζα και την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της νομισματικής κρίσης είναι τα «προσήκοντα», υπενθύμισε στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ότι «δεν πρέπει να λησμονεί τις ευθύνες της».

Σημειώνεται ότι εδώ στην Ελλάδα "σπουδαίοι" αναλυτές των ελληνικών ΜΜΕ λένε για την Ρωσία ότι έχει χρεοκοπήσει με κάτι εκατοντάδες δισεκατομύρρια δισ. πλεονάσματα στην άκρη, και χωρίς να χρειάζεται να κάνει εισαγωγές ειδών πρώτης ανάγκης (πέραν του πετρελαίου, και του φυσικού αερίου, είναι και ο μεγαλύτερος σιτοβολώνας του κόσμου), και την Αμερική που χρωστάει 18 τρισ.δολάρια που είναι το 1/4 του παγκόσμιου χρέους(!) με μόλις 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, την αναφέρουν ως οικονομικό παράδεισο.

Τις ουρές των Ρώσων για να αγοράσουν τάμπλετ,κινητά και πολυτελή αυτοκίνητα τις παρουσιάζουν ως ένδειξη πείνας! Όταν πεινάνε τρέχουν στα σουπερμάρκετ, όχι στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Όπως έλεγε και ο Θουκυδίδης σε εποχές παρακμής αλλάζουν το νόημα των λέξεων.Άλλωστε είναι σίγουροι οτι λίγοι διαθέτουν την απαραίτητη μόρφωση για να τις καταλάβουν.


Πηγή