ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Επιστήμονες συνάντησαν την πεσκανδρίτσα του… Διαβόλου (Βίντεο)

Ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος πεσκανδρίτσας, γνωστό και ως «Black Seadevil», «συνελήφθη» από την κάμερα ερευνητών στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια.

Η συνάντηση των επιστημόνων του Monterey Bay Aquarium με το τρομακτικό αυτό θαλάσσιο πλάσμα έγινε στο φυσικό του περιβάλλον, 2.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια των νερών του Monterey Canyon, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η έκτη μόλις φορά στην Ιστορία που «ποζάρει» στο φακό. 

Και πώς όχι, όταν σύμφωνα με τον Dr. Bruce Robison της MBARI, η συγκεκριμένη πεσκαντρίτσα είναι «ένα από τα σπανιότερα ψάρια που ζουν σε τόσο μεγάλο βάθος». Πήρε μάλιστα το όνομά της λόγω του τρόπου με τον οποίο τρέφεται: προσελκύει ανυποψίαστα θύματα κουνώντας κάτι σαν καλάμι… ψαρέματος με λαμπερό... δόλωμα που προεξέχει από το κεφάλι του! Στη συνέχεια, αρπάζει το θήραμα, συνήθως ένα μικρό ψάρι ή καλαμάρι, με τα μακριά και ιδιαίτερα αιχμηρά δόντια της. 

Τελευταία πάντως... εμφάνιση της Seadevil ήταν στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψάχνοντας τον Νέμο», όπου Marlin και Dory μαγεύονται από το λαμπερό φως, γλυτώνοντας την τελευταία στιγμή!


Πηγή