ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ο άγνωστος βάτραχος της… Ελευθερίας

Ενα νέο είδος βατράχου εντοπίστηκε όχι σε κάποια ζούγκλα αλλά στη Νέα Υόρκη. Ο βάτραχος όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ζούσε «κρυμμένος στη σκιά του Αγάλματος της Ελευθερίας».

Το άγαλμα βρίσκεται πάνω στη νησίδα Λίμπερτι απέναντι από την οποία βρίσκεται το Στάτεν Αιλαντ, το νησί όπου βρέθηκε το νέο είδος βατράχου.

Το νέο είδος έλαβε την ονομασία Rana kauffeldi προς τιμήν του Κάρλ Κάουφελντ ειδικού σε θέματα άγριας ζωής που από τη δεκαετία του 1930 υποστήριζε ότι ζουν πολλά άγνωστα στους επιστήμονες είδη αμφίβιων στη Νέα Υόρκη.

Το νέο είδος ανήκει στην οικογένεια βατράχων που λόγω του χρώματος τους έχει λάβει την ονομασία «βάτραχοι λεοπαρδάλεις». Ο R. kauffeldi δεν κρυβόταν αλλά επειδή υπάρχουν και άλλοι βάτραχοι λεοπαρδάλεις τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης όσο και στο Στάτεν Αιλαντ οι επιστήμονες δεν τον είχαν αναγνωρίσει.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Rutgers έκαναν την ανακάλυψη χρησιμοποιώντας νέες γενετικές τεχνικές και αναλύσεις. «Είναι εκπληκτικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό ότι άγνωστα είδη βατράχων ζουν σε κοινή θέα στη Νέα Υόρκη» αναφέρουν οι ερευνητές.