ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

ΔΗΛΩΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ - Κρίσιμες ώρες για τον πλανήτη!

Νέες πληροφορίες μας από το εξωτερικό (από Ανατολή και Δύση) επιβεβαιώνουν το φοβερό και τρομερό παρασκήνιο που «παίζεται» αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες στα μυστικά κέντρα λήψης αποφάσεων του πλανήτη!

Ένα παρασκήνιο, το οποίο ως βασικό του στόχο έχει την ανακατανομή δυνάμεων στη νευραλγική περιοχή μας (την –κατά καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη- Ενδιάμεση Περιοχή της Ευρασίας) μέσα στα νέα παγκόσμια δεδομένα που έχουν προκύψει στις καινούριες συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια, από την κατάρρευση της «Lehman Brothers» στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2008 και μετά...

Έχει πράγματι απόλυτο δίκιο εκείνος που αποκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ως «μέγα σκακιστή». Όντως, ο Πούτιν ξέρει να παίζει ένα απίστευτα πολύπλοκο σκάκι, άκρως υψηλού επιπέδου, κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό στο αντίπαλο γεωπολιτικό στρατόπεδο. Διότι οι Δυτικοί βασικά, οι κύριοι αντίπαλοι σήμερα της ρωσικής υπερδύναμης, δεν μπορούν να προβλέψουν ποια θα είναι η επόμενη σκακιστική κίνηση του κοντού Μόσκοβου πάνω στην παγκόσμια σκακιέρα που λέγεται «πλανήτης Γη». Πού θα χτυπήσει ο Πούτιν; Με ποιον τρόπο θα αντιδράσει σε δεδομένες μεθοδεύσεις; Τι κρύβεται πίσω από φαινομενικά ανεξήγητες ενέργειές του; Αυτά και άλλα πολλά ανάλογα ερωτήματα ταλαιπωρούν πολύ τους γεωπολιτικούς σχεδιαστές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και όχι μόνο...

Εμείς, με την καλύτερη ενημέρωση από ολόκληρο τον ελληνικό Τύπο πάνω σε θέματα εξωτερικής πολιτικής (λογικό, διότι βασιζόμαστε αποκλειστικά σχεδόν πάνω σε ξένες «πηγές», ενώ μελετούμε ενδελεχώς τα ξένα ΜΜΕ), το είπαμε εξ αρχής από τις σελίδες αυτής εδώ της εφημερίδας: ο Πούτιν έχει δύο βασικούς στόχους! Ο πρώτος, να δημιουργήσει μία «νέα Σοβιετική Ένωση», ενσωματώνοντας σ’ αυτή (με κινητήρια δύναμη τη Ρωσία) μερικές από τις άλλοτε Σοβιετικές Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες, όπως π.χ. τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας κτλ. Ο δεύτερος, να αποκτήσει η Μόσχα έξοδο στη ζεστή θάλασσα της Μεσογείου, ελέγχοντας το ανατολικό τμήμα αυτού του Αρχιπελάγους, όπου (έτσι κι αλλιώς) εδώ και χιλιετίες κρίνεται η μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο από τους στόχους της πουτινικής Ρωσίας (μετά το πέρας της 15ετούς της εσωτερικής ανασυγκρότησης), ήδη δημιουργήθηκε μία επίσημη σύνδεση της μητέρας-πατρίδας Ρωσίας με την «αδελφή» χώρα της Λευκορωσίας. Κάτι βέβαια που δεν εθεωρείτο και τόσο δύσκολο, εφόσον η Λευκορωσία ανέκαθεν υπαγόταν στον ζωτικό χώρο της Μόσχας. Τώρα όμως, μετά τα πρόσφατα γεγονότα της Ουκρανίας που συνεχίζονται, η Ρωσία βρήκε επιτέλους την αφορμή και μπόρεσε, με τον πιο «μαλακό» μάλιστα τρόπο, να εισέλθει σε δύο βασικότατες για τα συμφέροντά της περιοχές: τη χερσόνησο της Κριμαίας (αναγκαία ναυτική βάση της Μόσχας στον Εύξεινο Πόντο) και τη Νοβορωσία (Νέα Ρωσία), δηλ. το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, που είναι ορθόδοξο χριστιανικό και φιλορωσικό-αντιδυτικό.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι από τη στιγμή που η Ρωσία του Πούτιν καταφέρει και διασπάσει (ειρηνικά ή πολεμικά) την Ουκρανία σε φιλοδυτικό και φιλορωσικό τμήμα, δημιουργώντας δύο ξεχωριστά κράτη, ή και τρία εάν τελικά η Κριμαία παραμείνει κι αυτή ανεξάρτητη και δεν «απορροφηθεί» από τη Ρωσία στην οποία ανήκε έως το 1954, τότε ο επόμενος στόχος της Μόσχας είναι... η Μεσόγειος θάλασσα μέσω Τουρκίας! Διότι, όπως αναγράφουμε και παραπάνω, η προσάρτηση της ανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας σε μια «ΕΣΣΔ-2» δίνει στον κοντό Μόσκοβο τη δυνατότητα να χτυπήσει εκεί όπου έχει τη μεγαλύτερη ζωτική ανάγκη: Τουρκία-Στενά και, αμέσως μετά, έξοδος στην ανατολική Μεσόγειο!...

Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν για τη Ρωσία, προκειμένου να βγει στη ζεστή θάλασσα της Μεσογείου, είναι ο έλεγχος της σημερινής τουρκικής επικράτειας. Πώς όμως θα συμβεί κάτι τέτοιο; Θεωρείται τρομερά δύσκολο να ελέγξει κανείς μία Τουρκία... «ενωμένη και δυνατή»! Διότι από τη φύση της μία Τουρκία στην τωρινή της εδαφική και πληθυσμιακή μορφή (είτε είναι κεμαλική είτε ισλαμική) αποτελεί μία μικρή υπερδύναμη στην περιοχή και δεν υπάγεται, εκ των πραγμάτων, στον έλεγχο καμίας απολύτως υπερδύναμης. Άρα, βγαίνει το λογικό συμπέρασμα, πρέπει... να διασπαστεί σε δύο τουλάχιστον ξεχωριστά κομμάτια, για να μπορέσει να υλοποιηθεί το ρωσικό όραμα εξόδου στη θάλασσα της Μεσογείου!

Το είπε λοιπόν ο κοντός Μόσκοβος, ο «μέγας σκακιστής»: «Έρχεται... ο Ιωάννης Βατάτζης»!!! Δηλ. το ρωσικό σχέδιο διαμελισμού της τουρκικής εδαφικής επικράτειας (δύο Τουρκίες, δυτικά και ανατολικά της Άγκυρας), βασισμένο πάνω στο πρότυπο διχοτόμησης ή τριχοτόμησης της Ουκρανίας, και διαμόρφωσης μίας νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας, υπό τη στενή επιτήρηση της «κόκκινης αρκούδας», βασισμένης πάνω στο γεωστρατηγικό τρίγωνο Ελλάδας-Τουρκίας (των Αλεβήδων)-Ισραήλ, έχοντας στη μέση την Κύπρο... Γι’ αυτό και αναβίωσε τον τελευταίο καιρό η παμπάλαια ελληνική παράδοση περί νεκραναστηθέντος Αγίου-αυτοκράτορος Ιωάννη Βατάτζη, ο οποίος θα βασιλεύσει σε μία νέα Βυζαντινή αυτοκρατορία, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, ξαναλειτουργώντας μάλιστα στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας!

Πώς όμως θα συμβούν όλα τα παραπάνω; Είναι σίγουρο ότι οι Δυτικοί έχουν θορυβηθεί από τις κινήσεις του Πούτιν. Δεν περίμεναν μάλλον μία τόσο απότομη κίνηση της Ρωσίας, αμέσως μετά το αντιρωσικό ξέσπασμα των Ουκρανών φιλοδυτικών μαζί με τους νεοναζί του «Δεξιού Τομέα» στο Κίεβο τον περασμένο Φεβρουάριο. Νόμιζαν προφανώς οι Δυτικοί ότι η Ρωσία θα αντιδρούσε χλιαρά, όπως είχε γίνει και το 2004 με την «πορτοκαλί επανάσταση» του Βίκτορ Γιούστσενκο. Όμως... η Ρωσία τους κατατρόμαξε και αιφνιδίασε αυτή τη φορά, εισβάλλοντας στην ανατολική Ουκρανία, καθώς και στη χερσόνησο της Κριμαίας! Ίσως λοιπόν τώρα οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν κάποιου είδους «αντιπερισπασμό», χτυπώντας στη Μέση Ανατολή (π.χ. το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία). Και όλα αυτά, ενώ ο Πούτιν το πρότεινε στους Δυτικούς ξεκάθαρα: ή «Νέα Γιάλτα», δηλ. συμφωνία με την οποία μοιράζεται η Μεσόγειος σε δυτική υπό τον αμερικανικό έλεγχο και ανατολική υπό τον ρωσικό έλεγχο, ή... Γ΄ παγκόσμιος (θερμοπυρηνικός) πόλεμος-Αρμαγεδδών, που θα κατακάψει τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον πλανήτη!...

Να όμως τι έχει πει για το θέμα του Ιωάννη Βατάτζη ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα, ο οποίος ξέρει ΠΑΝΤΟΤΕ τι λέει και... πώς το λέει! Στο εξαιρετικό βιβλίο του Γεωργίου Βαλαβάνη «Ο Μαρμαρωμένος Αυτοκράτορας Ιωάννης Βατάτζης» διαβάζουμε τα εξής άκρως ενδιαφέροντα και σημαντικά:

«Ο πατήρ Εφραίμ ο αγιορείτης, ηγούμενος από το μοναστήρι του Φιλοθέου του Αγίου Όρους έλεγε στα κηρύγματά του περί του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη, ότι αυτός θα ηγηθεί του γένους των Χριστιανών.

Λέγει τα εξής: «Πριν από χρόνια στο Άγιον Όρος ήταν ένας αρχιερέας ονόματι Ιερόθεος από την Μικρά Ασία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον έβαλε στο Άγιο Όρος να κάνει χειροτονίες και λειτουργίες. Ήταν ένας άγιος αρχιερέας. Από αυτόν τον Άγιο Αρχιερέα αξιώθηκα της ιεροσύνης.

Ήτανε ευλογημένος άνθρωπος του Θεού. Ένα θα σας πω: Αγρυπνίες που κάναμε 15 ώρες, ογδόντα χρονών γέρος δεν εκάθετο καθόλου στο κάθισμα. Από τον θρόνο κατέβαινε στο στασίδι και πάλι όρθιος αυτός. Ο άγιος Αρχιερέας μάς είπε ότι είδε τον κοιμώμενο Ιωάννη Βατάτζη, που θα αναστηθεί. Τον είδε, διότι χείλη αρχιερέως ου ψεύδονται.

Μάς είπε την αλήθεια και τον ρωτήσαμε καθώς ήτανε μαζί μας στο εκκλησάκι. Μάς τα έλεγε και τα ακούσαμε με τα αυτιά μας. Υπάρχει αυτός ο κοιμώμενος βασιλιάς και θα αναστηθεί, τού λέμε, πότε Γέροντα; ‘’Όταν θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος’’. Επίσης μάς είπε ότι το δεξί του χέρι είναι στο σπαθί, το οποίο είναι μέσα στην θήκη και όταν το σπαθί βγει από τη θήκη του, τότε θα αρχίσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Και εμείς από την περιέργεια τού λέγαμε: Σεβασμιότατε πόσο απέχει το σπαθί από την θήκη; Ολίγοι πόντοι απέμειναν να βγει».

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης