ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Eπαναστατικό αεροσκάφος - drone από τη NASA

Πολλαπλούς έλικες, ηλεκτροκίνηση και χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο γνωστό υβριδικό αεροσκάφος V-22 Osprey (που μπορεί να απογειώνεται/ προσγειώνεται σαν ελικόπτερο και να πετάει σαν αεροπλάνο, χάρη στη δυνατότητα περιστροφής των φτερών του) διαθέτει το GL-10 Greased Lightning της NASA, φωτογραφία του οποίου δημοσιοποίησε χθες η αμερικανική διαστημική υπηρεσία με την ευκαιρία της National Aviation Day.

Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση της NASA, ενδεχομένως το μέλλον της αεροπλοΐας να έχει (και) αυτή τη μορφή: ενός αεροσκάφους με πολλούς ηλεκτρικούς έλικες, που θα του επιτρέπουν να αιωρείται σαν ελικόπτερο και να πετά σαν αεροπλάνο, φέρνοντας επανάσταση στον τομέα των αερομεταφορών.

Μηχανικοί εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο concept στο Langley Research Center της NASA στο Χάμπτον, και το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) αποτελεί ένα από τα δείγματα της δουλειάς τους. Το GL-10, ανοίγματος φτερών λίγο άνω των τριών μέτρων, πρόσφατα πραγματοποίησε επιτυχημένη πτήση παραμένοντας δεμένο στο έδαφος. Εντελώς ελεύθερες δοκιμές πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2014.