ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Εφτασε το ρωσικό κομβόϊ στο Λουγκάνσκ υπό την προστασία τεθωρακισμένων και της ρωσικής Αεροπορίας (Βίντεο)

Απραγο και αδύναμο να αντιδράσει το ΝΑΤΟ - και πώς θα μπορούσε άλλωστε - παρακολουθούσε σήμερα το ρωσικό κομβόϊ να εισέρχεται στην Ουκρανία, σπάζοντας τον αποκλεισμό των ρωσόφωνων περιοχών και εφοδιάζοντας αρχικά το Λουγκάνσκ με τρόφιμα και φάρμακα.

Τα φορτηγά προστατεύονται από ρωσόφωνους στρατιώτες, ενώ μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα της ρωσικής Αεροπορίας περιπολούν εντός του ρωσικού ενάεριου χώρου προκειμένου να επέμβουν αν το κομβόϊ δεχθει επίθεση...

Τεθωρακισμένα οχήματα συνοδεύουν πλευρικά στην "κεφαλή" και στην "ουρά" εμπρός και πίσω τα φορτηγά, ενώ τουλάχιστον δύο Τάγματα του ρωσικού Στρατού είναι έτοιμα στην άλλη πλευρά των συνόρων να επέμβουν αν το κομβόϊ δεχθεί επιθεση.

Mέχρι στιγμής έχουν εισέλθει περίπου 70 από τα 300 φορτηγά.

Πριν λίγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν καταδίκασε την ενέργεια της Ρωσίας να στείλει ένα "αποκαλούμενο ανθρωπιστικό κομβόι" στην Ουκρανία, χωρίς τη συγκατάθεση των ουκρανικών αρχών και χωρίς τη συνεργασία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, αλλά μέχρι εκεί και τίποτα άλλο.

Αλλωστε ποιος θα μπορούσε να έχει αντίρρηση να σωθεί ο πληθυσμός των δύο περιφερειών που λιμοκτονεί, πέρα φυσικά από τη νεοναζιστική κυβέρνηση του ολιγάρχη Π.Ποροσένκο.

O γ.γ. του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι "Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης θα είναι να βαθύνει η κρίση στην περιοχή, που η ίδια η Ρωσία δημιούργησε και συνεχίζει να πυροδοτεί" αλλά δεν είπε κουβέντα για τις σφσγές των αμάχων και τον λιμό των ανθρώπων.

"Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση των διεθνών δεσμεύσεων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανέλαβε πρόσφατα στο Βερολίνο και τη Γενεύη» αλλά και παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία", συνέχισε ο γενικός γραμματέας.

Ξέχασε πολύ γρήγορα την "κατάφωρη παραβιαση" της κυριαρχίας της Γιουγκοσλαβίας ή και παλαιότερα την κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου για να μην αναφρθούμε στην "κατάφωρη παραβίαση" του Ιράκ κλπ.

Και μακάρι και οι παραπάνω "κατάφωρες παραβιάσεις" να γίνονταν με φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια...

"Η απόφαση αυτή της Μόσχας εγείρει ερωτηματικά για το αν ο πραγματικός στόχος της οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια είναι να στηρίξει τους πολίτες ή να επανεφοδιάσει τους ένοπλους αυτονομιστές", επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αλλά αυτό αν ήθελαν πραγματικά να το μάθουν θα έπρεπε να ειχαν πείσει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου να δώσει άδεια και να συνοδέψουν τα φορτηγά, όχι να εμποδίζει τη κομβόϊ και να αφήνει τον πληθυσμό να λιμοκτονεί.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι "Οι εξελίξεις αυτές συμπίπτουν με μια "μείζονα κλιμάκωση της ρωσικής στρατιωτικής ανάμιξης στην ανατολική Ουκρανίατην οποία το ΝΑΤΟ παρακολουθεί με ανησυχία όπως επίσης παρακολουθεί και την ανησυχητική αύξηση των ρωσικών χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων" κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα".

Γενικά το ΝΑΤΟ "σφυρίζε αδιάφορα" (όχι ότι μπορεί να κάνει το οτιδήποτε)...

Πάντως δήλωση έκανε και ο Αμερικανός στρατηγός του υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι που κάλεσε την Ρωσία να αποσύρει τα φορτηγά γιατί διαφορετικά "Θα υποστεί νέες κυρώσεις και θα απομονωθεί ακόμα περισσότερο"...

Τώρα, πώς γίνεται να "απομονωθεί" το 1/7 του πλανήτη που είναι η έκταση της ρωσικής επικράτειας, είναι ένα ζήτημα...

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Ύπατης Εκπροσώπου τη ΕΕ για την Κοινή Εξωτερικής Πολιτικής και την Πολιτική Ασφάλειας, Κάθριν Άστον:"Πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραβίαση των συνόρων της Ουκρανίας. Επίσης αντίκειται στις προηγούμενες συμφωνίες που λήφθηκαν μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Πιέζουμε τη Ρωσία να ανακαλέσει την απόφασή της",δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεμπαστιάν Μπραμπάν,

Αν πεινούσε και βομβαρδιζόταν και αυτός, όπως οι κάτοικοι της Α.Ουκρανίας, να δούμε τι θα έλεγε...




Πηγή