ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Τζαμί ονειρεύεται τον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης ο Müezzinoğlu: «Να θυμηθούν ότι είναι Τούρκοι» στη Θράκη

Ελεύθερος και εντελώς ανενόχλητος περιφέρεται σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, κος Mehmet Müezzinoğlu, ο οποίος όπου και σταθεί κι όπου βρεθεί ζητάει και από ένα τζαμί, χωρίς μάλιστα να ντραπεί να κάνει το ίδιο και στο μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης, τον Άγιο Δημήτριο, που σύμφωνα με τον Τούρκο ήταν… τζαμί πριν γίνει εκκλησία!

Ο κος Müezzinoğlu, πραγματοποιεί αυτές τις μέρες, με ευκαιρία της μουσουλμανικής εορτής του Μπαϊραμιού, περιοδεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αρχίζοντας από την δυτική Θράκη και οι προκλητικές δηλώσεις που έχει ξεστομίσει μέχρι τώρα είναι άνευ προηγουμένου, αφού χαρακτήρισε ακόμα και ως «παρανομία» του ελληνικού κράτους, το γεγονός ότι δεν έχει φροντίσει να υπάρχει τζαμί σε κάθε ελληνική πόλη και χωριό!

Ο Τούρκος υπουργός, επισκέφθηκε και τη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε, φυσικά, δεκτός μετά βαΐων και κλάδων από τον ισλαμολάγνο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και έχοντας πάρει το θάρρος από αυτόν έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο πανάρχαιος μητροπολιτικός ναός του πολιούχου της Πόλης, του Αγίου Δημητρίου, ήταν… τζαμί πριν γίνει εκκλησία!

Ο Τούρκος λοιπόν δήλωσε ότι ο Άγιος Δημήτριος «μετατράπηκε»(!) σε χριστιανική εκκλησία το 1917, ενώ προηγουμένως ήταν το «μεγάλο και ονομαστό» Kasımiye Cami, «για το οποίο κάνει πολλές και λαμπρές αναφορές ο γνωστός Οθωμανός περιηγητής του δεκάτου πέμπτου αιώνα, Ελβιά Τσελεμπή».

Και αναφέρεται σε ποιο ακριβώς μνημείο όχι μόνο της Χριστιανοσύνης αλλά και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO;

Τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, που έχει κτισθεί από το 412-413 μ.Χ!

Όταν δηλαδή οι Τούρκοι δεν υπήρχαν ούτε καν στην σκέψη του Θεού (με το συμπάθειο δηλαδή κιόλας...)

Έτσι έκτοτε σύμφωνα με τον Τούρκο το μουσουλμανικό ποίμνιο (ποιο μουσουλμανικό ποίμνιο στη Θεσσαλονίκη;) «στερείται» το μέρος αυτό για τις προσευχές του!

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη φυσικά, ο Μουεζίνογλου, όπου αλλού πήγε ανακίνησε θέμα επαναλειτουργίας μουσουλμανικών τζαμιών για να μπορεί, όπως υποστήριξε, η «μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα της Ελλάδας»(!), «να έχει επιτελούς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τόπους λατρείας και προσευχής κάτι που σήμερα το στερείται με παράνομο τρόπο από τις ελληνικές αρχές».

Είναι δηλαδή παρανομία, σύμφωνα με τον Τούρκο, το γεγονός ότι δεν υπάρχει τζαμί σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας.

Ο θρασύτατος κος Mehmet Müezzinoğlu, ξεκίνησε την περιοδεία του από τις πόλεις της Δυτικής Θράκης όπου καλούσε την μουσουλμανική μειονότητα «να θυμηθεί πως είναι τουρκική και να διεκδικήσει την ταυτότητα της»...

Αλλά φανταστείτε σε τι επίπεδο έχουν περάσει πλέον οι τουρκικές προκλήσεις που ακόμα και αυτή δήλωση-είδηση ακούγεται τόσο "κοινότυπη" πλέον, αφού κανένας δεν αντιδρά...

Από εκεί συνεχίζοντας την «ιστορική» περιοδεία του, ήρθε στην Θεσσαλονίκη, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές από τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι η πόλη σύντομα θα ξαναθυμίζει τις… «ένδοξες μέρες» της Τουρκοκρατίας της!

Αλλά ήταν δυνατόν ο Τούρκος υπουργός μετά από τέτοια άνευ όρων παράδοση να αρκεστεί στην Θεσσαλονίκη; Φυσικά και όχι, βλέποντας ότι τον ανέχονται και του ανοίγουν ορθάνοιχτο το «δρόμο»!

Συνεχίζοντας, λοιπόν, ακάθεκτος έφτασε στην Βέροια, όπου απαίτησε να ανοίξει για τους μουσουλμάνους το Eminzade Havı Ahmet Ağa τζαμί, που κτίστηκε το 1716.

Ενώ θέλει και το κοντινό, πάλι μέσα στην Βέροια, Musalla Namazgah τζαμί, να αποδοθεί και αυτό στην μουσουλμανική λατρεία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «μακάρι και σε αυτά τα δυο τζαμιά σήμερα να τελούνταν το namaz», (η μουσουλμανική προσευχή) καθώς «και στην περιοχή αυτή», όπως υποστήριξε,«υπάρχει μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα η οποία ζητά απεγνωσμένα τρόπο να τελέσει τα θρησκευτικά της καθήκοντα»!

Ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως στην περιοχή υπάρχει μια μουσουλμανική μειονότητα αποτελούμενη από τρεις χιλιάδες(!) μουσουλμάνους, και είναι… «ντροπή» που δεν υπάρχει ένα τζαμί σε λειτουργία.

Στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού που δημοσιεύτηκαν στην τουρκική εφημερίδα Star, γίνεται φυσικά μεγάλη αναφορά και στο θέμα του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.

Όπου και σε αυτήν την περίπτωση ο Müezzinoğlu δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την ελληνική πλευρά ότι «διακατέχεται από.. μεγάλο κόμπλεξ και γι’ αυτό δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην ανέγερση του τζαμιού».

Δεν έχασε εξάλλου την ευκαιρία να δηλώσει πως αν εμείς θέλουμε να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης - το μεγάλο αυτό τουρκικό παραμύθι που διαρκεί εδώ και εικοσιπέντε χρόνια - τότε δεν έχουμε παρά, ουσιαστικά, να… γεμίσουμε την χώρα με μιναρέδες και μουσουλμανικά τζαμιά.

Με άλλα λόγια μία - και μόνο - Θεολογική Σχολή της Χάλκης πόσο κοστίζει; Από ένα τζαμί σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας, σύμφωνα με την Τουρκία!

Τα λόγια και τα σχόλια είναι περιττά ενώ πολλές φορές καταντούν και γραφικά, αλλά πραγματικά:

Μετά από όλα αυτά που ειπώθηκαν σε μία μόνο περιοδεία, από έναν μόνο Τούρκο αξιωματούχο: τι άλλο θα ακούσουμε και πότε επιτέλους θα υπάρξει σοβαρή και αποτελεσματική ελληνική αντίδραση;