ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ!! Gaultier: Υψηλή ραπτική με Καγιά, Κοντσίτα και βρικόλακες

Με περούκες που θύμιζαν την κώμη ηρωίδων από ταινίες βρικολάκων και με το ανατριχιαστικό μακιγιάζ του Μέριλιν Μάνσον, το τρομερό παιδί της μόδας, Ζαν Πολ Γκοτιέ, αναβίωσε στην πασαρέλα σκηνές από ταινίες τρόμου.

Με μια βλοσυρή χρωματική παλέτα, με κυρίαρχο το σκοταδιστικό μαύρο και το πορφυρό του αίματος, «χρωμάτισε» τις θεατρικές δημιουργίες του και δημιούργησε το απόλυτα μυστικιστικό κλίμα….


Άψογα, καλοραμμένα, ανδρόγυνα κοστούμια διακοσμήθηκαν με λεπτότατες ρίγες που κατέληγαν σε ασημένιες κλωστές – μία ιδιαίτερη προσέγγιση των κοστουμιών της αγαπημένης δεκαετίας του Γκοτιέ, αυτή του 1940. Δέρμα, γούνα, βελούδο και οργάντζα ήταν τα κυρίαρχα υφάσματα που έντυσαν τα εντυπωσιακά μοντέλα, ενώ για τη διακόσμηση των ρούχων τα αστραφτερά κρύσταλλα επιλέχτηκαν ως το υλικό που αντανακλά τη λάμψη ενός ασημένιου μαχαιριού – όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γκοτιέ.


Ιδιαίτερη παρουσία της πασαρέλας το 56χρονο μοντέλο Κατρίν Λόβε, η οποία και άνοιξε το σόου τρεκλίζοντας πάνω στα τεράστια παπούτσια της και η πάντοτε εντυπωσιακή Βίκυ Καγιά, που εμφανίστηκε φορώντας μια δερμάτινη κόκκινη κουκούλα, που της έδινε μια αλλόκοτη όψη.


Σόου Γκοτιέ χωρίς ανατροπή δεν γίνεται, για αυτό και φρόντισε η εκκεντρικότατη Κοντσίτα Βουρστ να συζητηθεί με την εμφάνιση της στην πασαρέλα. Με την- κατά τα άλλα- περιποιημένη της γενειάδα, υποδύθηκε τη μοχθηρή παράνυμφο, που προηγήθηκε της εισόδου της νύφης με την αγγελική μορφή. Ούτως ή άλλως, ακόμα και στη μόδα, δεν υφίσταται καλό δίχως κακό.